Medimagazin logo

Ortodonti tedavisinde etkili ve estetik yöntem: Şeffaf diş plağı

Dışarıdan bakıldığında görünmemesi ile daha estetik bir kullanım sağlayan şeffaf diş plağı en popüler ortodonti tedavileri arasında yer alıyor. Peki şeffaf diş plağı tedavisi nedir, kimlere uygulanabilir?
Ortodonti tedavisinde etkili ve estetik yöntem: Şeffaf diş plağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aralıklı ya da çapraşık dişlerin düzeltilmesi, doğru olmayan çene kapanışı tedavilerinde ortodonti tedavileri yeni teknolojiler ile birlikte çeşitlenir. Uzun yıllardır kullanılan diş tellerine alternatif olarak geliştirilen şeffaf plak tedavisi, son yıllarda en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Bu tedavi sayesinde bireye özgü şeffaf plaklar ile dişler istenen dizilime sahip olabilir.

Aynı zamanda ortodonti tedavisi sonrası koruma amaçlı da kullanılan şeffaf plaklar, estetik bir görünüm sunar.

Şeffaf diş plağı tedavisi nedir?

Şeffaf diş plağı tedavisi ortodondist kontrolünde ölçü alınması ile başlar. Dişlerin, ağız içinin ve ağız dışının fotoğrafları alınır. Ölçü alındıktan sonra plaklar setler halinde hazırlanır. Plak takma işlemi ortodondist tarafından gerçekleştirilir.

Hekim plak takma çıkarma ile ilgili tüm hususları hastaya anlatır. Şeffaf diş tedavisinde hastanın tedaviye hazır olması çok önemlidir. Plakların günde 20 ila 22 saat kullanılması gerekir. Tüm bütün ayrıntılar gerektiği gibi uygulanırsa, şeffaf diş plağı tedavisinden oldukça sağlıklı sonuçlar alınır.

Şeffaf diş plağı neden takılır?   

Şeffaf plak, diş çapraşıklığının düzeltilmesinde uygulanan metal diş tellerine alternatif olarak geliştirilmiş bir ortodonti yöntemidir. Belirli seviyedeki çapraşık dişlerin tedavisinde kullanılan şeffaf plaklar, yemek yerken ya da diş fırçalama esnasında çıkarabilir olması sebebi ile oldukça büyük bir avantaj sağlar.

Çapraşık ve aralıklı dişlerin tedavi edilmesinde kullanılan şeffaf plaklar tedaviyi hekimin kontrolünde ve düzenli kullanım sayesinde size özel şeffaf plaklar ile dişlerinizi düzgün duruma getirebilirsiniz.

 

Şeffaf diş plağı kimlere uygulanabilir?

Şeffaf plaklar, her yaştan bireye uygulanabilir. Ancak, bu tedavi yönteminde dişlerdeki sorunların çözülmesi mümkündür. Daha yüksek boyutta iskelet sorunu olanlarda klasik yöntemler tercih edilir.

Bu tedavi şeklinin kişiye uygun olup olmadığına ortodonti kontrolü ile karar verilir. Bu tedavi için klasik ortodonti yöntemlerdeki gibi yaş sınırı bulunmaz.

Şeffaf diş plağı tedavisinin avantajları nedir?

Şeffaf plak tedavisi, dışarıdan bakıldığında görünmemesi ile daha estetik bir kullanım sağlar. Şeffaf plaklar bireylerin iş ve sosyal yaşamlarını etkilemediği için sıklıkla tercih edilir. Estetik bir görünüm sunan şeffaf plaklar, istediğiniz zaman takıp çıkarabileceğiniz için aynı zamanda fonksiyoneldir.

Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer?

Şeffaf diş plağı tedavi süresi kişinin tedavi planına göre değişir. Genellikle 1 ila 1.5 yıl içinde tedavi tamamlanır. Her bir şeffaf plak günde en az 20 saat kullanılmalıdır ve her bir plak seti iki hafta süre ile takılmalıdır. 2 haftanın sonunda dişler bulunduğu plağın şeklini alır ve ikinci plağa geçilir. 14 günlük sürenin sonunda dişler yeni plağın şekline dönüşür.

https://www.seffafplakdunyasi.com/ blog sitesinden şeffaf plaklar ve ağız sağlığı ile detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

ortodonti tedavisi
seffaf plak tedavisi
seffaf dis plagi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir