Medimagazin logo

Mutfakta bulunması gereken 20 yiyecek

ABD'li diyetisyenler, yemek şefleri ile doktorlar, hızlı aynı zamanda da sağlıklı beslenmek için mutfakta bulunması gereken yiyecekleri belirledi
Kaynak: SABAH GAZETESİ
Mutfakta bulunması gereken 20 yiyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Amerikan Fox televizyonu diyetisyenler, yemek şefleri, beslenme uzmanları ve doktorlara danışarak mutfakta mutlaka bulunması gereken 20 yiyeceğin listesini çıkardı. İşte o 20 yiyecek; 
 
Zeytinyağı: Her türlü sıcak soğuk yiyeceği adeta bir lezzet şölenine dönüştüren zeytinyağıyla ilgili küçük bir uyarı var. Bir çorba kaşığında 120 kalori var. Fazlası zarar. 
Yoğurt: 10 gram yoğurdun yüzde 10'u protein. Mayonez veya diğer kremalara kalori düşüklüğü açısından mükemmel bir alternatif. 
 
Zeytin: Saklanma ömrü uzun. Kalp dostu. Günde toplam 50 kalorilik 10 tanesi rahatlıkla yenebilir. 
Bal: Kullanım ömrü uzun. Öksürüğe, soğuk algınlığına, baş dönmelerine birebir. Ekmeğe sür ye. 
Fasulye, Nohut: Hem ucuz, hem protein ve fiber zengini. Skinnytaste yemek tarifleri sitesinin kurucusu Gna Homolka'nın favorisi. 
Kinoa: Benzerleri pirinç ve bulgur. Ortak özellikleri B vitamini, demir ve protein zengini olmaları. 
Yumurta: Türk kahvaltı mutfağının da olmazsa olmazı. 
Deniz Tuzu: Zengin mineral içeriğini koruyan deniz tuzu, ünlü yemek şeflerinin de vazgeçilmezi. 
Salça: Kanser savaşçısı likopen içeren salça, lezzet zenginliği katar. 
Muz: Yemeklerde şeker yerine iyi bir tatlandırıcı alternatifi olabilir. 
Taze otlar (Maydanoz, tere otu v.b): Zengin antidoksan içerikleriyle her yemeğin üzerine ya da sandviçin içine konabilir. 
 
 
Çikolata: Alzheimer riskini azaltır. Mide problemi olmayanlar için zamansız acıkmalara karşı tok tutar. 
Sarımsak : Zararlı madde taşımadan yiyeceklerinize lezzet verir. 
Karides: Düşük kalorisi nedeniyle özellikle tavsiye ediyor. 
Hardal: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 
Sirke: Kalp dostu sirke damarları açar, kan akışını düzenler. 
Yulaf: Düşük kalorisiyle sabah kahvaltısında iyi bir alternatif. 
Yeşil salata, Taze soğan: Her zaman elinizin altında bulunmalı. 
Et suyu: Mutlaka bir köşede bir paket bulunmalı. Bir tanesinde bile 5 gram protein var. Düşük sodyum oranlı oranını tercih edin. 
Göğüs (Tavuk), Kıyma (Hindi): Tavuk göğsü ve hindi kıyması size yağlı dana ve koyun etinden kurtarır. Buzluğunuzda daima bulunsun. 
mutfakta
bulunması
gereken
20
yiyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir