Medimagazin logo

İmplant Hakkında Konuşulmayanlar!

İmplant, diş kaybı durumunda en sık tercih edilen yöntemlerden biri oluyor. Eksik dişin giderilmesi ve dişlerin yeniden eski fonksiyonlarına kavuşması için yapılan bu işlem sadece tek bir diş eksikliğinde devreye girebildiği gibi birden fazla sayıda diş kaybı olduğunda da uygulanabiliyor.
İmplant Hakkında Konuşulmayanlar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İmplant, diş kaybı durumunda en sık tercih edilen yöntemlerden biri oluyor. Eksik dişin giderilmesi ve dişlerin yeniden eski fonksiyonlarına kavuşması için yapılan bu işlem sadece tek bir diş eksikliğinde devreye girebildiği gibi birden fazla sayıda diş kaybı olduğunda da uygulanabiliyor. Bu yöntemin nasıl uygulandığı, ilerleyen dönemlerde bir sorun yaşanıp yaşanmadığı gibi konular çok konuşuluyor, çok tartışılıyor. Peki, implant hakkında konuşulmayanlar neler?

Herkes İmplant Tedavisinden Faydalanabilir mi?

Günümüzde bu tedavinin sıklıkla uygulanması, insanların diş kaybından korkmamalarını da beraberinde getiriyor. Oysa implant tedavisi için istisnasız herkesin uygun bir aday olduğu söylenemez. Dolayısıyla herkes diş kaybı olduğunda implant yaptıramaz. Kemik kalitesi kötü olanlar, yetersiz kemik seviyesine sahip olanlar, alt ve üst çene arasındaki dikey mesafenin yetersiz olduğu kişiler için bu tedavinin % 100 başarılı bir sonuç vermesi beklenmemelidir.

Sigara İçiyorsanız İyileşme Zaman Alır!

Sigara sadece solunum sistemine değiş diş ve diş etlerine de ciddi zarar veriyor. Eğer sigara içiyorsanız implant yaptırdığınızda iyileşme süresi sizin için daha uzun olacaktır. Aynı zamanda daha zorlu bir iyileşme dönemi de söz konusu olabilir çünkü implantın kemikle kaynaşmasıyla ilgili sıkıntı yaşanabilir. Bir anlamda implantın en büyük düşmanının sigara olduğunu belirtebiliriz.

Vücut İmplantı Reddedebilir mi?

Çok sayıda kişi diş kaybı meydana geldiği halde vücudun alerjik reaksiyon göstermesinden endişe ediyor ve eksik dişin giderilmesi için bu tedavinin uygulanmasına sıcak bakmıyor. Oysa implant uygulamasında kullanılan materyal titanyumdur. Titanyumun ise doku dostu bir materyal olduğunu, vücudun bu maddeye alerjik reaksiyon göstermediğini belirtmek gerekir. Elbette bu durum implantların asla kaybedilmeyeceği anlamına gelmez. Şayet iyileşme döneminde enfeksiyon gelişirse, hastalar ağız hijyenlerine dikkat etmezse, uygulama yapılan bölgeye sert bir darbe alınırsa implantın kemikle birleşmesi sıkıntıya girebilir. Zira işlem sonrasında kontrollerin asla aksatılmaması gerektiği sıklıkla dile getirilir. Bu sayede olası enfeksiyon ya da benzer sorunlar erken dönemde tespit edilir ve tedavi uygulanabilir.

 

Bilgin olsun:
https://butunisimizdis.com/implant-nedir/

 

 

Her Diş Çürüğünün Sonucu İmplant mıdır?

Elbette diş çürükleri meydana geldiğinde hemen diş çekimi işlemi yapılmaz. Hatta diş çekimi son çözüm olarak uygulanır. Öncelikle diş çürüğünün temizlenmesi ve hastaya uygun malzeme ile dolgu işleminin yapılması gerekir. İhtiyaç duyulması halinde kanal tedavisi de uygulanabilir. Ancak tüm tedavilere karşın dişin kurtarılması ve yeniden eski fonksiyonlarına kavuşturulması mümkün olmazsa bu durumda zorunlu olarak diş çekimi gündeme gelebilir. Bu durumda da kaybedilen dişin yerine implant uygulaması yapılır. Sonuç olarak diş çürüğü oluştuğunda hemen implantın seçenek olarak değerlendirildiğini söyleyemeyiz.

İmplant Öncesi Kemik Oluşturmak Gerekebilir!

İmplant işleminin yapılabilmesi için kemik yoğunluğunun belirli bir oranda olması gerekiyor. Aksi halde işlem öncesinde kemik oluşturmak gerekebilir. Yeterli kemik oluşması sonrasında implant işlemine geçilebilir. Bu durumda hastaların daha uzun süre beklemesi gerekecek. Kemik oluşturma işleminin son derece ağrılı olduğu gibi bilgiler de doğru değil. Anestezi altında gerçekleştirildiği ve işlem öncesinde bu bölge uyuşturulduğu için hastanın acı ya da ağrı hissetmesi de mümkün olmuyor. Aynı durum implant işlemi için de geçerlidir. İmplantta da anestezi kullanılıyor. Sadece işlem sonrasında hastanın hafif düzeyde ağrı yaşaması söz konusu olabilir ve yine hafif oranda ödem oluşabilir. Ancak bunlar geçici sıkıntılardır ve hastanın günlük hayatını olumsuz etkilemez.

İmplant Neden Bu Kadar Popüler?

Elbette bu tedavinin son yıllarda sıklıkla tercih edilmesinin tek nedeni estetik unsurlar değil. Eksik dişin tamamlanmasını sağlarken aynı zamanda mükemmel bir görünüm de sunabiliyor. Bazı implant çeşitleri 30 yılı aşkın bir süre boyunca sorunsuz olarak kullanılabiliyor. Ömür boyu kullanım garantisi veren üretici firmalar da var.

Aynı zamanda protez diş kullananların yaşadıkları sorunların tamamını ortadan kaldırabilen bir tedavi yöntemi olduğunu belirtmek gerekiyor. Hastanın kemik yapısının uygun olması durumunda 90 yaşında bile implantın yapılması mümkündür.

Yan yana çok sayıda diş kaybının meydana gelmesi durumunda da bu tedavi devreye girebiliyor. Dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan gerçek dişler gibi rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu avantajlar implant tedavisinin en çok ön plana çıkan yönleridir. Tüm bunlar söz konusu tedavinin sıklıkla tercih edilmesini de beraberinde getiriyor.

Detaylı bilgi için:
https://butunisimizdis.com/

 

implant
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir