Medimagazin logo

İmplant diş tedavisinde izlenen adımlar nelerdir?

Diş tedavisinde kullanılan yöntemlerin başında implant tedavisi gelmektedir. Hastalar üzerinde sıklık ile kullanılan bu tedavinin içeriği ve ücreti merak edilmektedir. İmplant fiyatları, kişiden kişiye değişen ücret aralığına sahiptir. Bu ücretin belirlenmesinde kişinin diş yapısı, diş etlerinde yaşadığı problem, implant işlemi gerçekleştirilmeden önce müdahale edilmesi gereken durumların varlığı ve implant için kullanılacak olan malzemelerin içeriği gibi birçok faktör etkilidir.
İmplant diş tedavisinde izlenen adımlar nelerdir?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ağız ve diş sağlığınızı korumak amacı ile İstanbul diş kliniği arayışına girdiyseniz doğru yerdesiniz. Uzman kadromuz ve deneyimli ekibimiz ile arzu ettiğiniz kaliteli hizmeti ve diş sağlığınız ile ilgili her türlü talebinizi sizlere sunmak için sürekli olarak gelişmekteyiz. Diş etlerinizden ya da herhangi bir sebepten ötürü yaşadığınız problemleri, en yeni teknolojiler ve alanında uzmanlaşmış olan hekimlerimiz ile en kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte diş tedavisinde kullanılan yöntemlerin başında implant tedavisi gelmektedir. Bu tedavinin doğru bir şekilde uygulanması, hastanın şikayetçi olduğu durumların ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Hastalar üzerinde sıklık ile kullanılan bu tedavinin içeriğinden çok ücreti merak edilmektedir. İmplant fiyatları, kişiden kişiye değişen ücret aralığına sahiptir. Bu ücretin belirlenmesinde kişinin diş yapısı, diş etlerinde yaşadığı problem, implant işlemi gerçekleştirilmeden önce müdahale edilmesi gereken durumların varlığı ve implant için kullanılacak olan malzemelerin içeriği gibi birçok faktör etkilidir. Bu neden ile ücretin belirlenmesi için hastanın fiziksel muayenesinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Ancak kliniğimizde sunmuş olduğumuz implant diş hizmetimizin uygun fiyatlı ve her bütçeye uygun olan ücret aralığında yer aldığını belirtmek isteriz.

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi kişilerin dişleri ile ilgili olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi kişilerin ağızlarındaki eksik dişlere yöneliktir. İmplant işlemi herhangi bir sebep ile dişini kaybetmiş olan kişilerin çene kemikleri içerisine uygun vidaların sabitlenmesi ve bu vidaların üzerine diş protezlerinin yerleştirilmesi ile uygulanır. Bu işlem için kullanılan malzemelerin kaliteli olması, kişinin ağız sağlığı ve diğer dişlerinin sağlığı açısından oldukça önemlidir. İstanbul implant merkezi kliniğimizde sunmuş olduğumuz implant diş hizmetimiz, sektör içerisinde yer alan ve bu işlem için kullanılan en kaliteli malzemeler aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. İmplant talebi ile kliniğimize başvuran hastalarımızın her biri, uzman diş hekimlerimiz tarafından muayene edilmekte ve sürecin planlamasının hastalara özel olması sağlanmaktadır.

İmplant Diş Tedavisinde İzlenen Adımlar

İmplant diş tedavisi sürecinin en iyi şekilde noktalanması amacı ile tedavi planını 5 adımdan oluşturuyoruz. Bu adımlar ve adımlarda uygulanacak olan işlemleri kısaca şu şekilde açıklayabiliriz:

1. Muayene

Bu adımda hastanın ağız ve diş muayenesi yapılır. Hem fiziksel hem de radyolojik muayenenin yapılmasının ardından, ihtiyaçlar tespit edilir ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda hastanın tedaviye uygunluğuna karar verilir. Hasta eğer implant tedavisine çeşitli sebeplerden ötürü uygun değil ise o sebeplerin ortadan kaldırılması amacı ile farklı bir tedavi uygulanarak implant tedavisinin zemini hazırlanmış olur. Daha sonra kişiye uygun implant malzemelerine karar verilerek operasyon adımına geçilir.

2. Operasyon

İlk aşamada hastanın çene kemiği yapısına ve diğer faktörlere göre belirlenen implant malzemeleri, operasyon aşamasında lokal anestezi uygulanarak çeneye sabitlenir. Bu işlemin ne kadar süreceği yerleştirilecek olan vida sayısını ve kişinin yapısına göre değişkenlik gösterir.

3. İyileşme Süreci

Vidanın yerleştirilmesinden sonra diğer işlemlerin gerçekleştirilmesi için iyileşme sürecinin tamamlanması beklenir. Bu süreç kişiden kişiye değişmek ile birlikte 3 ay ile 6 ay arasında tamamen sonlanır. Kişinin iyileşme süreci içerisinde iken sert gıdalar ile beslenmemesi ve vidaların olduğu bölgelere baskıda bulunmaması, sürecin hızlı bir şekilde sonlanmasına yardımcı olur.

4. Üst Yapının Yerleştirilmesi

Bu aşamada vidaların üzerine abutment adı verilen protez dişler yerleştirilir. Bu protez yapı sayesinde yapılacak olan kalıcı dişlerin zemini hazırlanmış olur.

5. Kalıcı Dişin Yerleştirilmesi

Abutment yapıdan alınan ölçüler neticesinde tasarlanan kalıcı dişler, bu aşamada vidalara monte edilir. Böylelikle implant süreci tamamlanmış olur. İmplant diş tedavi süreci uzun ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte her türlü sorunuza yanıt vermek ve olumsuz durumların ortaya çıkması halinde sizlere destek olabilmek için uzman kadromuz ile daima yanınızdayız.

İmplant Diş Tedavisinde Ağrı Durumu

İstanbul implant arayışı içine giren siz değerli müşterilerimiz için implant sürecinin çevredeki insanlar tarafından korkunç bir süreç olarak anlatıldığından haberdarız. Ancak bu süreç yalnızca işinin uzmanı olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilir ise kabusa dönüşebilir. Bizler İstanbul en iyi implant diş hekimi ile sizlere hizmet vermekteyiz. Bu neden ile süreç herhangi bir diş tedavisinden daha farklı geçmeyecek ve en mutlu şekilde kliniğimizden ayrılarak gündelik hayatınıza dönebileceksiniz. Diş tedaviniz esnasında kullandığımız malzemeler ve uyuşturucu maddelerin kalitesi sayesinde herhangi bir ağrı ile karşılaşmanız mümkün değildir. Tedavi sonlandıktan sonra hissedeceğiniz ağrılar yalnızca işlemden kaynaklı olarak ortaya çıkacaktır. Ağrıların önlenmesi ya da etkilerinin azaltılması amacı ile hekimimizin önerdiği ağrı kesici ilaç tedavinize başlanacak ve en az ağrı ile sürecinizi tamamlamış olacaksınız

diş kliniği
implant fiyatları
i̇mplant tedavisi
i̇mplant diş tedavisinde izlenen adımlar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir