Medimagazin logo

GİMRİKAM ile MR sektöründe yerli ve milli üretim yapılacak

Prof. Dr. İbrahim Aydınlı: Başarılabilirse sadece üniversitemiz değil, Türkiye için yüz akı olacak
GİMRİKAM ile MR sektöründe yerli ve milli üretim yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, "Girişimsel MR ve İnme Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİMRİKAM) ile manyetik rezonans yani MR sektörüne ilişkin yerli ve milli bir teknoloji geliştirilmesi ve üretimi yapılacak." dedi. 

Ulusal ve uluslararası mecrada etkisi olan bilimsel keşifler yaptıklarını ve teknolojik icatlara imza attıklarını dile getiren Aydınlı, bunlardan birinin GİMRİKAM'a ilişkin proje olduğunu söyledi. Projenin Cumhurbaşkanlığınca kabul edildiğini ve GİMRİKAM'ın kuruluşuna ilişkin yönetmeliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Aydınlı, merkezin Türkiye'de kapalı ameliyatlar, inme ve manyetik rezonans (MR) görüntüleme sektörüne ilişkin yerli ve milli teknolojilerin geliştirilebilmesi ve klinik uygulamaların yapılabilmesi açısından önem arz ettiğini belirtti.

Projeyi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Algın'ın yürüttüğünü aktaran Aydınlı, "Hocamız inşallah büyük bir başarıya imza atacak. Türkiye'de bir hastane kurulduğunda, görüntüleme cihazlarına ve girişimsel radyoloji ile ilgili malzemelere -stent, katater gibi- büyük paralar harcanır. GİMRİKAM ile MR ve girişimsel tıp sektörlerine ilişkin yerli ve milli teknolojiler geliştirilecek ve üretimi yapılacak. Bu teknikler ile hocalarımız radyasyonsuz ortamda, ameliyat yapmak istiyorlar. Özellikle onkolojik ve pediatrik girişimleri MR altında yapmak için yarı açık MR cihazı geliştirmek istiyorlar. Bu başarılabilirse sadece üniversitemiz değil, Türkiye için yüz akı olacak bir proje." diye konuştu.

prof. dr. ibrahim aydinli
gimrikam
mr
prof. dr. oktay algin
hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir