Medimagazin logo

Diyetlerin yarattığı enerji kaybına dikkat

Kışın alınan fazla kilolardan kurtulmak için yapılan kontrolsüz diyetler, kişinin enerjisini azaltıyor. Yorgunluk hissi, halsizlik gibi sıkıntılarla ortaya çıkan enerji kaybı için uzmanlar, meyve suyu tüketilmesini öneriyor.
Diyetlerin yarattığı enerji kaybına dikkat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaz aylarının gelmesiyle başlanan diyetler, eğer dikkat edilmezse günlük hayatı zorlaştırabiliyor. Mutlaka bir uzmana danışılarak yapılması gereken zayıflama diyetlerinde en önemli problemlerden biri de yaşanan enerji kaybı. Vücuda enerji veren şeker, karbonhidrat, protein gibi besin maddelerinin sınırlı tüketimi insanları yavaşlatarak, halsizlik ve yorgunluğa neden oluyor. Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, bilinçsiz yapılan diyetlerin birçok sağlık problemini de beraberinde getireceğine dikkat çekerek, kilo vermek isteyen kişilerin, vücudun yaşadığı sıvı kaybına ve bunun yaratabileceği hasarlara yeterince dikkat etmediklerini vurguluyor.

 

Meyve suları tokluk hissini artırıyor

Diyet programlarının vücuttaki meta­bolizma artıklarının atılabilmesi için yeterli miktarda sıvı sağlaması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. İnanç, “Özellikle zayıflama diyetlerinde vücudun fazla sıvı kaybettiği ilk haftalarda diyete eklenen meyve suları sıvı dengesini korumak için oldukça iyi bir seçenektir. Meyve suları vücuda kaybettiği sıvıyı geri kazandırdığı gibi, hücrelerin yaşamsal faaliyetlerini ve vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesine katkı sağlamaktadır. Diyet tedavisinde yemek öncesi ve yemekle beraber alınan sıvılar mide dolgunluğunu ve dolayısıyla tokluk hissini de artırır” diyor.

 

Meyve sularının vücudun sıvı gereksinimini karşılanmasına yardımcı olmasının yanı sıra C vitamini içeriği ile antioksidan sisteme yardımcı olduğunu belirten İnanç, meyve sularının enerji ve sıvı kaynağı olarak tokluk vermesi için ara öğünlerde tüketilebileceği gibi yemeklerle birlikte de tüketilebileceğini ifade ediyor. Prof. Dr. İnanç, şunları söylüyor:

 

“Meyve sularında bulunan meyve asitleri sindirimi kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda meyve sularının içerdiği C vitamini, birlikte tüketildiği besinlerin içerisindeki demir mineralinin emilim oranını artırarak kansızlık olarak bilinen anemiye karşı etkili olmaktadır. Bu nedenle meyve suları yeterli ve dengeli beslenmenin bir parçası olarak her yaş grubunda beslenmemizde ve zayıflama diyetlerinde ‘bilerek içmemiz’ gereken sağlık içecekleri olduğunu unutmamız gerekir.”

diyetlerin
yarattığı
enerji
kaybına
dikkat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir