Medimagazin logo

Düşük testosteronlu erkeklerin COVID-19 nedeniyle hastaneye yatma riski daha yüksek

Yapılan bir araştırmaya göre, düşük testosteronlu COVID-19 geliştiren erkeklerin ciddi şekilde hastalanma ve hastanede kalma riski yüksek
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Düşük testosteronlu erkeklerin COVID-19 nedeniyle hastaneye yatma riski daha yüksek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, COVID-19 teşhisi konan erkekler arasında, düşük testosteron seviyelerine sahip olanların, normal hormon seviyelerine sahip erkeklere göre ciddi şekilde hastalanma ve hastaneye yatma olasılıkları daha yüksek bulundu.

Araştırmacılar, çoğunlukla 2020'de aşılar bulunmadan önce COVID-19 için pozitif test eden 723 erkeğin vakalarını analiz etti. Veriler, düşük testosteronun diyabet, kalp hastalığı ve kronik akciğer hastalığına benzer şekilde COVID-19 hastaneye yatış için bağımsız bir risk faktörü olduğunu gösterdi.

COVID-19 geliştiren düşük testosteronlu erkeklerin, normal aralıkta hormon seviyelerine sahip erkeklere göre hastaneye yatış olasılığının 2,4 kat daha fazla olduğu bulundu.

Ayrıca, bir zamanlar düşük testosteron teşhisi konan ancak hormon replasman tedavisi ile başarılı bir şekilde tedavi edilen erkeklerin, testosteron seviyeleri her zaman normal aralıkta test edilen erkeklere göre COVID-19 için hastaneye yatma olasılığı daha yüksek değildi.

JAMA Network Open'da 2 Eylül'de yayınlanan bulgular, düşük testosteronlu erkekleri tedavi etmenin onları ciddi hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabileceğini ve COVID-19 dalgaları sırasında hastanelerin yükünü azaltabileceğini gösteriyor.

dusuk testosteron
covid19
erkek
hastaneye yatis
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir