Medimagazin logo

BioNTech'e 'yan etki' davasına Prof. Mehmet Ceyhan'dan yorum: Yalan söylüyorlar

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech bir kişi tarafından dava edildi. Milyonlarca kişiye vurulan aşının iddia edildiği gibi kalıcı yan etkileri mevcut mu? İddialara yanıt veren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Biontech kalp krizi yapmaz, kalıcı yan etkisi yok, yalan söylüyorlar” dedi
Kaynak: TGRT Haber - Gülden Kılıç
BioNTech'e 'yan etki' davasına Prof. Mehmet Ceyhan'dan yorum: Yalan söylüyorlar
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Biontech'in  Koronavirüs aşısını yaptıran bir kişi şirketi mahkemeye verdi. Aşı sonrasında vücudunda kalıcı hasar olduğunu iddia eden sağlık çalışanı kadın, şirketten 150 bin Euro tazminat istiyor. 

Peki aşının yan etkilerine dair belirlenen bir çalışma var mı? Aşıyı vurulanlarda kalıcı hastalıklar görülüyor mu? TGRT Haber’de Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Biontech kalp krizi yapmaz, kalıcı yan etkisi yok, yalan söylüyorlar” dedi.

Kalp krizine neden olduğu iddiası yalan

“Bu dava olduğunda farklı yansıtıldı” diyen Ceyhan, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığına herhangi bir üründen zarar görüldüğü gerekçesiyle davalar açıldığını belirterek şunları söyledi: 

“Bu kanunlar TCK’de var. Diğer ülkelerin kanunlarda da var. Bu yeni açılan bir mahkeme gibi algılanıyor. AB’de 11.844 vaka var, bunların hiçbirinin aşı ile doğrudan ilişkisi tespit edilmedi. Biontech’de kalp krizi olmaz. Benim dayım kalp krizi geçirdi, annem kalp krizi geçirdi diyenler yalan söylüyor. Çünkü kalp krizine neden olan vektör aşılardır, bunlar Türkiye’ye hiç gelmedi.”

 

Aşılar sayesinde 20 milyon insan kurtuldu

Ceyhan, dünyada bildirilen ve aşıyla ilişkisi gösterilen tek bir vaka olduğunu ve bu vakanın alerjik şoktan kaynaklandığını söyledi. “Aşıdan dolayı kalp krizi geçirildiği yönünde herhangi bir rapor edilmedi, bu aşılar yapılıp başı boş bırakılmadı” diyen Ceyhan, şunları söyledi:

 “Pandemi aşılarının yan etkileri ile ilgili yüzlerde yayın var. Sanıldığı gibi bunlar bilinmeyen olaylar değil. Hiçbir aşı bu pandemi aşıları kadar fazla deneyime sahip değil. 13 milyar dozla 20 milyon insanın hayatı kurtuldu. 20 milyon insan ölecekti. Aşı karşıtları tarafından çarpıtıldı, sanki hiçbir tehlike yoktu. Normal zamandaki riskle aşıların riskini karşılaştırıyorlar. Dünyada 7 milyon insan öldü resmi olarak rakamlara göre. Aşısızlardandı ölenlerin çoğu.”

 

Sağlık çalışanından BioNTech'e 'yan etki' davası

prof dr mehmet ceyhan
yan etki
biontech
covid19 asisi
Yorum (10)
nevzat kulukçu
dünyada hiç bir şey kusursuz değildir. biontech aşıları hariç. bunlar insanüstü tasarıma sahip kusursuz ve kutsal ürünlerdir. yan etki, ters etki yapmaz. kısacası mükemmeldirler. dr. ceyhan da bilirkişi olarak bu durumu doğruluyor. çok yaşa biontech çok yaşa pfizer.
9
Cevapla
nevzat kulukçu
kimin yalan söylediği hiç belli olmuyor. dünyanın kuralı. ama ilaç firmalarının her zaman doğruyu söylemediklerini bilecek kadar yaşadık ve tecrübe ettik.
13
Cevapla
doğru söz
mehmet hoca doğru söylüyor.sağdan soldan duydukları ile bilgisi olmadan ama ağzı olan ileri geri konuşuyor.bunların bir kısmı da öyle ya da böyle bu işten çıkar umanlar. sosyal popülarite dahil.
10
Cevapla
Yaşar Bülent
@nevzat kulukçu kim aşılar kusursuz dedi?.benim bildiğim hiç kimse.siz doktor musunuz?
4
Cevapla
nevzat kulukçu
@yaşar bülent brülör tamiri yapıyorum sanayide. söz hakkım yok mu?
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir