Medimagazin logo

Sanofi Türkiye, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

Sanofi Grubu, Türkiye’de sürdürülebilirlikle ilgili performansını GRI (Global Reporting Initiative) standardına uygun olarak raporlayan ilk çok uluslu ilaç şirketi oldu. Etik ve sorumlu iş yapış anlayışını yansıttığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Sanofi Grubu Türkiye’nin Ülke Başkanı Olivier Guillaume, “Sağlık sektörünün hasta odaklı küresel bir lideri olarak Türkiye’nin geleceğinin bir parçası olmayı taahhüt ediyoruz” dedi.
Sanofi Türkiye, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Dünyada 110 bin çalışanı ile 100 ülkede faaliyet gösteren Sanofi Grubu, Türkiye’de ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Sürdürülebilirlik Raporu’nu GRI (Global Reporting Initiative) standardına uygun olarak yayınlayan ilk çok uluslu ilaç şirketi olan Sanofi Grubu, Türk sağlık sektöründe diyabet, onkoloji, aşı ve kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere 16 alanda çözümler sunuyor.

 

“Kurumsal vatandaşlık” anlayışı çerçevesinde 2011 yılındaki sürdürülebilirlik çalışmalarını paylaştığı “2011 – Sürdürülebilirlik Raporu” ile Global Sanofi Grubu içinde ülke bazında C seviyesinde GRI raporlaması yapan ilk ülke olan Sanofi Türkiye, aynı zamanda Araştırmacı İlaç Şirketleri Derneği (AİFD) şirketleri arasında ‘GRI’ standartlarında Türkiye’de Sürdürülebilirlik Raporu yayınlayan ilk çok uluslu şirket oldu.

 

Sanofi Grubu ayrıca, dünya çapında sürdürülebilirliği ilke edinmiş önemli şirketlerin finansal performansını izleyen ilk global endeks olan Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2011 ve 2012 listelerinde puanını 58’den 93’e yükselterek “en hızlı büyüyen” kategorisinde yer almayı başardı. Dünya çapında sadece 7 ilaç şirketinin yer aldığı Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne 6’ıncı kez giren Sanofi Grubu, dünyada sürdürülebilirlik temelinde faaliyet gösteren lider şirketler arasında yer alıyor.

 


Sanofi Türkiye’den GRI Standardında Sürdürülebilirlik Raporu  

Sanofi Grubu’nun Türkiye’de yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporu, Grubun Türkiye’de bu alandaki performansını Global yaklaşıma paralel olacak şekilde, ‘Hastalar, Etik Anlayış, Çalışanlar veÇevre’ olmak üzere 4 ana başlık altında topluyor.

 

Ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik raporlamaları ile ilgili uluslararası kılavuz niteliği taşıyan Global Reporting Initiative (GRI) standartlarına uygun olarak hazırlanan Sürdürülebilirlik Raporu raporu; Grup bünyesinde faaliyet göstermekte olan Sanofi, Zentiva, Sanofi Pasteur ve Genzyme şirketlerinin ekonomik, sosyal, çevresel ve etik alanda Türkiye performanslarına ait bilgileri içeriyor.

 

Baskısı uluslararası orman yönetim sertifikası olan ‘FCS Belgesi’ ile gerçekleştirilen Rapor, bu özelliği ile de çevre dostu rapor olma özelliği taşıyor.

 

Sanofi, Türkiye’de sadece dört şirketin sahip olduğu Ar-Ge merkezi sertifikasına sahip tek çok uluslu şirket

 

Sanofi Türkiye’nin 2011 Sürdürülebilirlik Raporu’nda öne çıkan konular arasında Sanofi’nin klinik araştırmalarda üstlendiği öncü rol yer alıyor. Sanofi Grubu, klinik araştırmalar alanında referans kabul edilen www.clinicaltrials.gov veri tabanına kayıtlı toplam 87 klinik çalışmasıyla, Türkiye’de en fazla sayıda klinik çalışma yürüten araştırmacı ilaç firmaları arasında öne çıkıyor.

 

Sanofi Grubu Türkiye Ülke Başkanı Olivier Guillaume, Ar-Ge’nin, Sanofi Grubu için büyük önem taşıdığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “2011 yılında 6 milyon TL’si klinik araştırmalar ve 17,2 milyon TL’si Lüleburgaz Ar-Ge tesislerinde ürün geliştirmeye ait olmak üzere Sanofi Grubu Türkiye bugüne kadar yaklaşık 24 milyon TL  Ar-Ge yatırımı gerçekleştirilmiştir.

 

Üretim ve ihracatın yanı sıra yanı sıra her yıl onlarca yeni ürün geliştiren 80 kişilik Ar-Ge ekibiyle Lüleburgaz Tesisleri, 2010 yılında T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi sertifikasına lâyık görülmüştür. İlaç sektöründen sadece dört şirketin sertifika almaya hak kazandığı bu değerlendirme sonucunda Sanofi Grubu bünyesindeki Zentiva, Ar-Ge Merkezi olarak kabul edilen çok uluslu tek şirket olmuştur.

 

Sanofi Türkiye, Fırsat Eşitliğini destekliyor

2011 Sonu itibariyle yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayan Sanofi Grubu, Türkiye’deki en temel gelişim alanlarından birisi olan kadınların iş dünyasına katılımını artırmak üzere somut adımlar atarak toplumsal projeler geliştirmektedir.

 

Sanofi Grubu Türkiye, yüzde 40 üst düzey kadın yönetici oranıyla sağlık sektöründe ilk sıralarda yer alıyor. Ekonomik büyümenin olmazsa olmazlarından biri olarak, kadınların iş gücüne katılıma özel önem veriyor ve bu amaçla KAGİDER ile işbirliği içinde “Geleceğin Kadın Liderleri”, yine KAGİDER işbirliği ve Dünya Bankası desteğiyle gerçekleştirilen Fırsat Eşitliği Modeli gibi pek çok somut projeye destek veriyor.

 

Enerji tüketimi yüzde 15 azaltıldı

Sürdürülebilirlik Raporu’nda, Sanofi Grubu Türkiye’nin, çevreci yaklaşımı ve hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile kurumsal vatandaş olma ilkesinin gereklerini yerine getirdiği vurgulanıyor. Rapora göre, enerji tüketimini azaltmayı hedefleyen Sanofi Grubu Türkiye, Zentiva Lüleburgaz Üretim Tesisleri’nde uyguladığı sistemlerle birim ambalaj başına tüketilen enerji miktarını son 3 yılda yaklaşık yüzde 15 oranında düşürdü. Öte yandan 110 bin m2 çim ekili yeşil alana sahip Lüleburgaz tesis alanında 20 bin 800 m2’lik alana 1000’e yakın fidan dikildi.

 

Sanofi, farkındalık ve bilinçlendirme projeleriyle milyonları eğitiyor

Hastaların sağlığa erişimi konusunda toplumsal farkındalık yaratmaya katkı sağlamak amacıyla pek çok sosyal sorumluluk projeleri geliştiren Sanofi Grubu Türkiye’nin çok sayıda insana dokunan projelerinden biri de Okulda Diyabet Programı. Türkiye’de bir ilk olan ve 2010’da başlatılan “Okulda Diyabet Programı”, çocuklarda diyabet, şişmanlık ve sağlıklı beslenme ile ilgili öğretmenlerde ve öğrencilerde farkındalık yaratma konusunda iki yılda önemli ve somut mesafeler kat etti.  Proje kapsamında iki yıl içinde 25 bin okulda eğitimler yapıldı, 7,5 milyon öğrenciye, 600 bine yakın öğretmene ve 580 bin veliye ulaşıldı.

sanofi grubu
sanofi
zentiva
sanofi pasteur
genzyme
fcs belgesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir