Medimagazin logo

Roche, maymun çiçeği PCR testleri geliştiriyor

İsviçreli ilaç devi Roche dün yaptığı açıklamada, virüsün endemik ülkelerin dışına yayılması nedeniyle maymun çiçek hastalığını tespit edebilen PCR testleri geliştirdiğini söyledi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Roche, maymun çiçeği PCR testleri geliştiriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Roche ve yan kuruluşu TIB Molbiol'ün dünya çapında çoğu ülkede araştırmacılar tarafından kullanılmak üzere üç test kiti geliştirdiğini söyledi.

İlk kit, daha geniş ortopoksvirüs grubundaki virüsleri tespit eder. İkincisi yalnızca maymun çiçeği virüslerini algılarken, üçüncüsü her ikisini de aynı anda tespit edecek.

Roche'dan Thomas Schinecker, "Roche, maymun çiçeği virüsünü tespit eden ve epidemiyolojik yayılımını takip etmeye yardımcı olan yeni bir test paketini çok hızlı bir şekilde geliştirdi. Teşhis araçları, izleme çabaları ve tedavi stratejileri gibi yanıt önlemlerini geliştirirken ortaya çıkan halk sağlığı sorunlarına yanıt vermek ve nihayetinde kontrol etmek için çok önemlidir." diye konuştu.

Roche, araştırma test kitlerinin virüsün yayılmasını değerlendirebileceğini ve tedavilerin, aşıların ve halk sağlığı önlemlerinin potansiyel etkisinin izlenmesine yardımcı olabileceğini söyledi .

DSÖ, bir polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testinin "doğruluğu ve duyarlılığı göz önüne alındığında tercih edilen laboratuvar testi" olduğunu söylüyor. Bunun için en uygun örnekler cilt lezyonlarından ve kuru kabuklardan alınır.

DSÖ ayrıca, antijen ve antikor tespit yöntemlerinin ortopoks virüsleri arasında ayrım yapmadığını söylüyor.

roche
pcr testi
maymun cicegi virusu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir