Medimagazin logo

Reçete sayısı azaldı

Türkiye'de ocak-nisan döneminde, reçete sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 azalışla 116 milyon 957 bin adede geriledi.
 Reçete sayısı azaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AA muhabirinin Araştırmacı İlaç Firmaları Derneğinin (AİFD) verilerinden derlediği bilgiye göre, kamu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki çalışan ve emekliler ile sağlık primi devlet tarafından ödenenler için ocakta 31 milyon 55 bin adet, şubatta 27 milyon 437 bin adet martta 29 milyon 603 bin adet, nisanda 28 milyon 863 bin adet reçete yazıldı.

Söz konusu dönemde reçete fatura işlem tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artışla 4 milyar 947 milyon liraya ulaştı.  

En fazla reçete fatura işlem tutarı 1 milyar 253 milyon lirayla mart ayında, en az reçete fatura işlem tutarı ise 1 milyar 160 milyon lirayla şubatta gerçekleşti.

Bu yılın ilk 4 ayında reçete başına ortalama maliyet 42 lira 30 kuruş olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu dönemde,  reçete sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 azalarak, 116 milyon 957 bin adede geriledi, günde ortalama 974 bin 642 adet reçetenin sisteme girişi yapıldı.

reçete
sayısı
azaldı
Yorum (3)
hulusi yılmaz
O kadar ilaç yazılıyor, o kadar ilaç tüketiliyor ama vatandaş hala hasta.Bu işte bir terslik yok mu?
0
Cevapla
ats2
reçete sayısı azalır tabi hasta artık katkı payı ödememek için ilacı kendi alıyo eczanede :)
0
Cevapla
başkalfa
Benim zavallı çok bilen vatandaşım eczaneye gelip artık direk soruyor. Abi reçeteli kaç para bunlar, nakit kaç para ? Recetelerin çoğunu nakit almak daha avantajlı olduğu için reçetesi saklanacak kategorisine girmeyen ilaçları artık hastalar nakit alıp gidiyorlar. E tabi SGK nın reçete sayısıda böylece otomatikman düşüyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir