Medimagazin logo

Novartis Ar-ge’de dünya ikincisi

Novartis, ABD’li stratejik danışmanlık şirketi Booz & Company tarafından oluşturulan “Global Yenilikçiler 1000” listesinde tüm sektörler arasında dünyanın en çok Ar-Ge yatırımı yapan ikinci firması seçildi.
Novartis Ar-ge’de dünya ikincisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Novartis, merkezi ABD’de bulunan stratejik danışmanlık firması Booz&Company tarafından dünyanın en çok Ar-Ge yatırımı yapan ikinci firması seçildi.

2011 yılında araştırma ve geliştirmeye en çok yatırım yapan firmaların sıralandığı Booz&Company firmasının yıllık “Global Yenilikçiler 1000” listesinin sonucunda Novartis, tüm sektörler arasında ikinci olurken, ilaç sektöründe en çok Ar-Ge yatırımı yapan firma oldu.

Otomotiv, sağlık, teknoloji ve kimya gibi çeşitli sektörlerden halka açık 1000 şirketi kapsayan ve dünya çapında 700’e yakın firma ile yapılan anket sonuçlarına göre oluşturulan liste, şirketlerin yenilik yaklaşımlarına ilişkin genel bulguları da kapsayarak yenilikte lider olan firmaları ortaya koyuyor.

Genel merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu, 124.000 çalışanı ile 140’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Novartis’in uzun dönem sürdürülebilir büyüme stratejisi firmanın, sağlık sektörünün büyüyen beş segmentine yayılmış portföyünün odaklı çeşitlilik yaklaşımına dayanıyor. İlaç, göz ürünleri, jenerik ürünler, aşı ve tanı ürünleri, reçetesiz ilaçlar ve hayvan sağlığı alanlarının tümünde enönde gelenfirmalardan birisi olan Novartis’instratejisinin temelinde, geniş çeşitliliğe sahip portföyünün tamamında yenilik üretme, büyüme ve üretkenliğe derinden bağlılık yatıyor.

Novartis, geliştirme çalışmaları devam eden 130’un üzerinde ürünüyle sektörün en güçlü ürün portföylerinden birine sahip bulunmaktadır.2011 yılında 9.6 milyar dolar ile yılında ilaç cirosunun %20’yi aşan bölümünü Ar-Ge yatırımlarına kanalize edilen Novartis’in geliştirilmekte olan ürün portföyünde kanser, solunum hastalıkları, metabolizma hastalıkları, enfeksiyonlar, otoimmün hastalıklar ve göz hastalıklarının tedavisine yönelik ilaçlar yer alıyor.

 

novartis
ar-ge
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir