Medimagazin logo

Lilly çalışanları sosyal hizmet görevi içindünyayı dolaşıyor

Lilly’nin 200 gönüllü çalışanı, dünyanın yardıma muhtaç bölgelerinde yıl boyunca sosyal hizmet projelerine destek verecek. Lilly İlaç Tıbbi Satış Mümessili Özlem Çam, Ağustos ayında Tayland’ta görev yapmak üzere Türkiye’nin Lilly gönüllü elçisi olarak seçildi.
Lilly çalışanları sosyal hizmet görevi içindünyayı dolaşıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın en büyük on ilaç şirketi arasında yer alan Lilly, çalışanlarına yönelik yeni bir sosyal projeyi hayata geçiriyor. “Sınır Ötesindeki Kalpler” (Hearts Abroad) adını taşıyan program aracılığıyla, 2011 yılında 200 Lilly gönüllüsü, dünyanın yardıma muhtaç bölgelerinde 15 gün boyunca sosyal hizmet görevinde çalışacak.

 

 “Sınır Ötesindeki Kalpler” Programını hayata geçirmek için uluslararası yardım kuruluşu  “Cross-Cultural Solutions” (Kültürlerarası Çözümler) ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü belirten Lilly Başkanı ve CEO'su Dr. John C. Lechleiter, Lilly'nin yenilikçilik ve yardımseverlik konusunda uzun yıllara dayanan bir geleneği olduğunu vurgulayarak, "Sınır Ötesindeki Kalpler Programımız bu iki tutkuyu birleştiriyor. İnsanlara yardım etme konusunda yeni, benzeri görülmemiş bir yaklaşım geliştiriyoruz. Bu program aslında sadece gelişmekte olan toplumlara değil, çalışanlarımıza ve Lilly'nin geleceğine de yapılmış bir yatırımdır" dedi.

 

“Sınır Ötesindeki Kalpler” Programının, Lilly'nin 21. yüzyılda sağlık hizmetlerini global düzeyde daha ileri bir seviyeye çıkarma doğrultusunda attığı adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Lechleiter, bu programda farklılık yaratmak için herhangi bir özel beceri ya da tıbbi uzmanlık aranmadığını, yalnızca tutkuya ihtiyaç olduğunu belirtti. Lechleiter, “Çok farklı uzmanlık alanlarına ve tecrübeye sahip olan Lilly elçileri, sağlık hizmetleri ve diğer konularda, muhtelif zorluklarla karşı karşıya olan insanlar ve topluluklarla kişisel ilişkiler kurarak birlikte çalışacaklar” dedi.

 

52 ülkeden 1800’den fazla Lilly çalışanının başvurduğu “Sınır Ötesindeki Kalpler Programı”nın ilk yılında, 23 farklı bölgede sosyal hizmet görevine katılmak amacıyla 38 ülkeden 200 Lilly gönüllüsü seçildi.

 

Ağustos ayında Tayland’ta görev yapmak üzere Türkiye’den seçilen Lilly İlaç Tıbbi Satış Mümessili Özlem Çam, “Bir Lilly çalışanı olarak, böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyorum. Belki de bir daha hiçbir zaman göremeyeceğim bir ülkedeki insanların hayatlarını iyileştirmek için çalışacak olmak çok heyecan verici” açıklamasında bulundu.  

 

 

 

 

Gönüllüler sosyal hizmet görevlisi gibi çalışacak

 

Çalışanların sosyal hizmet görevlisi gibi görev alacağı dört temel alan olarak sağlık hizmetleri, bakım, eğitim ve toplumsal gelişim belirlendi. Sağlık hizmetleri alanında görev yapacak çalışanlar, farklı ülkelerdeki yerel sağlık uzmanlarına destek olma ve HIV/AIDS’den etkilenen insanlarla birlikte çalışma imkanı bulacaklar. Yaşlı, bebek, çocuk ve engellilere bakım desteği sağlayan projelere katılanlar ise huzurevlerinde, kreş ve anaokullarında hizmet verecekler.

 

Program kapsamında okullarda da çalışmalar yürütecek olan Lilly çalışanları, öğretmenlerin desteklenmesi ve çocuklara dil eğitimi konusunda eğitimcilere yardımcı olmaya çalışacaklar. Ayrıca toplumsal gelişimi destekleyen projeler aracılığıyla da profesyonel beceri ve deneyimlerin paylaşılmasına, kadınların güçlendirilmesine yönelik çalışmaların hayata geçirilmesine de yardımcı olacaklar.

 

Nisan ayından Aralık sonuna kadar sürecek olan program çerçevesinde 200 Lilly çalışanı, Hindistan, Tayland, Tanzanya, Rusya Brezilya, Gana, Çin, Guatemala Peru ve Kosta Rika’daki projelerde görev yapacak. Yaşadıkları deneyimleri Lilly'nin dünya çapında 40 bin çalışanıyla şirket içinde bu program için kurulan bloglar ve diğer iletişim kanalları aracılığıyla paylaşma imkanı bulacak olan Lilly elçileri, bu uygulama ile Lilly'nin günümüzde ve gelecekte insanların ihtiyaçlarını daha iyi nasıl karşılayabileceğine ilişkin fikir alışverişinde de bulunacaklar.

 

Lilly’nin “Sınır Ötesindeki Kalpler” Programı hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz..

lilly
çalışanları
sosyal
hizmet
görevi
içindünyayı
dolaşıyor
Yorum (1)
Dr. Betty Boop
Reklamları izlediniz. Tüm ilaç firmaları kendine çalışır. İngilizce adı olan yabancı menşeililer tamamen kendine çalışır. şirinlik yaparlar böyle ara sıra, sosyal sorumluluk falan diye. kazanla alırlar, kaşıkla geri verirler.Gözü boyanan varsa diye...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir