Medimagazin logo

Klinik araştırmalar alanında 2008 yılının en iyileri belirlendi

Sanofi-aventis&#8217;in Türkiye&#8217;deki öncü kurumları ödüllendirmek üzere bu yıl ilk kez düzenlediği AkademiKA® Ödülleri 10 Nisan&#8217;da sahiplerini buldu. Törende Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi birincilik ödülünü alırken Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinciliğe, <br />Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ise üçüncülüğe layık görüldü
Klinik araştırmalar alanında 2008 yılının en iyileri belirlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sanofi-aventis’in Türkiye’deki öncü kurumları ödüllendirmek üzere bu yıl ilk kez düzenlediği AkademiKA® Ödülleri 10 Nisan’da sahiplerini buldu. Törende Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi birincilik ödülünü alırken Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinciliğe,
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ise üçüncülüğe layık görüldü.

Klinik araştırmalarda öncülükleri ve yenilikçilikleriyle Türkiye’deki diğer kurumlara örnek olacak uygulamaların tanıtılmasını ve desteklenmesini hedefleyen AkademiKA® Ödülleri 10 Nisan’da sahiplerini buldu. Bu alanda evrensel kuralları benimseyen ve kendi uygulamalarında bunu öne çıkaran Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 30 bin TL’lik birincilik ödülünü alırken, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 20 bin TL’lik ikincilik, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ise üçüncülük ödülü olan 10 bin TL’ye ödüle layık görüldü. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5 ‘er bin TL Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

19 Üniversite ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başvurduğu AkademiKA® Ödülleri’ni değerlendirmek için bir araya gelen Seçici Kurul'da; Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü Temsilcisi Dr. Hanefi Özbek, Klinik Araştırmalar Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Akova, Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ayhan, araştırıcı temsilcisi Prof. Dr. Hamdi Akan ve sanofi-aventis Medikal ve Kurumsal İşler Direktörü Dr. Edibe Taylan yer aldı. Seçici Kurul, 2008 yılı boyunca değerlendirdikleri klinik araştırma başvuruları, Yerel Etik Kurul aktiviteleri ve klinik araştırmalar ile ilgili gerçekleştirdikleri diğer özel uygulamalara göre 6 kurumu ödüle layık gördü.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, Üniversitelerin Tıp Fakülteleri ile Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nin yöneticilerinin katıldığı törende konuşan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl,Türkiye’nin ilaç Ar-Ge’sinde altyapısı ve sağlık personeliyle büyük potansiyele sahip olduğunu söylerken, gerekli mevzuatların yayınlanmasıyla sanayinin de desteklendiğini ifade etti. Hükümet olarak bilgi üretimini ve Ar-Ge çalışmalarını desteklediklerini belirten Erdöl, “Yayınladığımız yeni yönetmelikle Sanayi Bakanlığı, hayata geçirilme potansiyeli olan başarılı tezlerin uygulanması için gereken yatırımlara yüzde 75 oranında karşılıksız destek veriyor” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü Temsilcisi Dr. Hanefi Özbek ise Türkiye’nin ilaç ar-ge’sinde 500 milyon dolarlık potansiyeli bulunmasına rağmen 40 milyon dolar yatırım çektiğini vurguladı. Özbek Şöyle devam etti : “Klinik araştırmacıların mezuniyet sonrası eğitimi için çalışma yapıyoruz. Bu yıl 1000 kişinin eğitimesi planlanıyor. 2011'de klinik araştırmacıların yüzde 70'inin eğitimini tamamlamış olmasını öngörüyoruz.”

Yatırımlarımızı sürdüreceğiz

Sanofi-aventis Türkiye Genel Müdürü Olivier Guillaume “Türkiye ürettiği veri kalitesi ve araştırma deneyimiyle tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Sanofi-aventis de karşılanmamış tıbbi gereksinimler için en çok ar-ge faaliyeti yapan öncü firmalardan biri olarak Türkiye’nin bu potansiyeline yatırım yapıyor. Biz de uzman kadromuzla Türkiye’de bu alandaki ilkleri gerçekleştirerek Amerika ve Avrupa’nın araştırma alanında önde gelen ülkeleriyle yarışır konuma geldik” dedi. Ayrıca sanofi-aventis Türkiye hakkında bilgi veren Guillaume, “Sanofi-aventis grubu olarak Sanofi Pasteur ve Eczacıbaşı-Zentiva ile birlikte Türkiye’nin lider ilaç firması konumuna geldik. 2008’de 600 milyon euro satış gerçekleştirdik ve 2500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Şimdi aşı alanında da atağa geçerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye, aşı ambalajlamaya daha sonrasında da dolum yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

“Türkiye ürettiği veri kalitesi ve araştırma deneyimiyle tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Sanofi-aventis de karşılanmamış tıbbi gereksinimler için en çok ar-ge faaliyeti yapan öncü firmalardan biri olarak Türkiye’nin bu potansiyeline yatırım yapıyor. Biz de uzman kadromuzla Türkiye’de bu alandaki ilkleri gerçekleştirerek Amerika ve Avrupa’nın araştırma alanında önde gelen ülkeleriyle yarışır konuma geldik” dedi. AkademiKA® Ödülleri’nin Türkiye’nin bilimsel ve tıbbi gelişimi açısından büyük önem taşıdığını da vurgulayan Guillaume, “Türkiye’nin lider firması olarak bu doğrultuda klinik araştırmaların daha da ileriye gitmesi için yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.
klinik
araştırmalar
alanında
2008
yılının
en
iyileri
belirlendi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir