Medimagazin logo

FDA, HER2 düşük meme kanseri için trastuzumab-deuxtecan'ı onayladı

FDA, rezeke edilemeyen veya metastatik HER2-düşük meme kanseri olan hastaların tedavisi için trastuzumab deruxtecan'ı onayladı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
FDA, HER2 düşük meme kanseri için trastuzumab-deuxtecan'ı onayladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - FDA, hücre yüzeyinde bazı HER2 proteinlerinin bulunduğu, ancak HER2-pozitif kanser olarak sınıflandırmayı garanti etmek için yeterli olmayan HER2-negatif meme kanserinin yeni tanımlanmış bir alt kümesi olan HER2-düşük meme kanseri için ilk tedaviyi onayladı.

Endikasyonun, metastatik ortamda önceden kemoterapi almış hastalar veya adjuvan kemoterapi sırasında veya kemoterapiyi tamamladıktan sonraki 6 ay içinde kanseri geri dönen hastalar için olduğu belirtildi.

FDA onayı, rezeke edilemeyen veya metastatik HER2-düşük meme kanseri olan 557 hastayı içeren DESTINY-Breast04 çalışmasına dayanıyor. Denemede iki kohort vardı: 494 hormon reseptörü pozitif (HR+) hasta ve 63 hormon reseptörü negatif (HR-) hasta.

Bu hastalardan 373'ü her 3 haftada bir trastuzumab-deruxtecan alırken, 184'ü de doktorun seçtiği kemoterapiyi (eribulin, kapesitabin, gemsitabin, nab paklitaksel veya paklitaksel) aldı.

Trastuzumab deruxtecan alan hastalarda, kemoterapi grubuna kıyasla progresyonsuz sağkalım (10.1 aya karşı 5.4 ay) ve genel sağkalım (23.9 aya karşı 17.5 ay) daha uzundu.

fda
dusuk meme kanseri
metastatik her2
trastuzumab deruxtecan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir