Medimagazin logo

Devlet, 2023'te ilaca 178,3 milyar lira harcadı

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), 2023 yılındaki ilaç harcaması 178,3 milyar lira oldu.
Kaynak: AA
Devlet, 2023'te ilaca 178,3 milyar lira harcadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SGK, etkin, sürdürülebilir ve güvenilir ilaçları tarayıp, geri ödeme listesine eklemeye devam ediyor.

Son eklenenlerle SGK'nin geri ödeme listesinde 879'i kanser tedavisinde kullanılanlar olmak üzere toplam 8 bin 834 ilaç bulunuyor.

Kurumun, gider kalemleri arasında ilaç ödemeleri ilk sıralarda geliyor. İlaç için 2021 yılında 60,3 milyar lira, 2022'de 91,7 milyar lira ödeyen SGK'nin 2023'teki ilaç harcaması 178,3 milyar lirayı buldu.

Geçen yılki ilaç harcamasında 41,6 milyar lira ile kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar ilk sırada yer aldı.

sgk
ilac
ilac harcamasi
sosyal guvenlik kurumu
Yorum (5)
nevzat kulukçu
oh oh maşallah. türkiye'de ortalama her evde mini bir eczane bulunur. ne dediğimi başta doktor ve eczacılar olmak üzere herkes bilir.
6
Cevapla
dr.ceyar
yahu hastaya ilaç yazmadım diye cimere şi,kayet edildim...ialç yazmamak hastayla ilgilenmemek anlamına geliyor..hatta film istemezsem ayrı bir linç yaşıyorum...buna cimer dahil!!!
8
Cevapla
Normal
rakamlar dolar bazında bakınca çok normal az bile kanser ilaçları 2 milyar dolar toplqm 8 milyar dolar 1 trilyon dolar gsmh göre az sayılır
Cevapla
Hakan
eczacı beslemek için bir milleti seferber eden tek ülke türkiye, bu paranın en az üçte biri eczacıların karı,. bu akılsızlık ne zaman biter!
Cevapla
Akılcı ilaç kullanımı
akılcı ilaç kullanımını anlatıyorum,derste gerekli tüm bilgi ve mesajları fazlasıyla veriyorum tıp fakültesinde. beni ziyarete gelen bir öğrencim "hocam üç ay uygulayabildim anlattıklarınızı,sonrası malum,yeter ki şikayet,kavga döğüş olmasın"dedi...durum buuuuu...
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir