Medimagazin logo

Biovesta ile GSK'nın hizmet yelpazesi zenginleşiyor

GlaxoSmithKline (GSK) Türkiye, jenerik ilaçları ve ikinci markaları bundan sonra, % 100 GSK grubuna ait olan "Biovesta" üzerinden hastaların ve sağlık profesyonellerinin hizmetine sunacak.
Biovesta ile GSK'nın hizmet yelpazesi zenginleşiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Yarım asrı aşkın bir süredir Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren GSK, hastaların etkin ilaç ve tedavilere ulaşımı desteklemek, portföyünü ihtiyaç ve talebin hızla arttığı jenerik ilaçlarla zenginleştirmek ve hizmet kalitesini arttırmak için yeni bir yapılanmaya gitti.


GSK Grup şirketi olan ve GSK Türkiye tarafından yönetilen Biovesta, jenerik ilaçları ve GSK'nın ikinci markalarını hastaların ve sağlık profesyonellerinin hizmetine sunacak. Böylece bu kategorideki ilaçlar en hızlı ve etkin şekilde ihtiyaç sahiplerine sunulacak.


Türkiye'ye yatırım
Global faaliyetlerini yerelleştiren ve Türkiye'de istihdam yaratan yatırımlar yapan GSK, Biovesta ile özellikle Türkiye'nin hızla büyüyen jenerik ilaç portföyünü zenginleştirmeyi ve ilaca erişimi destekleyerek hasta memnuniyetinin artmasını desteklemeyi hedefliyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan GSK Türkiye Genel Müdürü Dr. Emin Fadıllıoğlu şunları söyledi:
"Bazı ilaçlarımızın Biovesta tarafından piyasaya sunulacak olması hekim ve eczacılarımızın seçeneklerini zenginleştirirken, hastalarımızın ilaca erişimini güçlendirecek. Bu yapılanma ile büyük önem verdiğimiz ve bölgede ilaç sektörünün bir merkezine dönüşmesi çabalarına destek sağladığımız Türkiye'deki hizmet kalitemizi daha da yaygınlaştırma olanağı bulacağız. GSK ülkemizdeki çalışmalarını hasta ve hizmet odaklı olarak sürdürecektir."


 

biovesta
emin fadıllıoğlu
glaxosmithkline
gsk
glaxo
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir