İSTANBUL - Bayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ''Bayer Genç Bilim Elçileri'' adıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Proje kapsamında, ''Bayer Genç Bilim Elçileri'' olarak eğitim alacak toplum gönüllüsü üniversite öğrencilerinin ilköğretim okullarında gerçekleştireceği etkinliklerle 4'üncü, 5'inci ve 6'ncı sınıf öğrencilerine ulaşılarak bilime olan ilgi ve sevgilerinin artırılması ve bilim okur yazarlığı düzeylerinin yükseltilmesi hedefleniyor.
Bayer Türk Üst Yöneticisi (CEO) Axel Hamann, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Bayer'in sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, özellikle sağlık, bilim ve eğitim alanlarında yürüttükleri sosyal projelerin önemli bir yeri bulunduğunu ifade ederek, insanlığa daha iyi bir yaşam sunmanın yolunun bilimden geçtiği inancıyla çeşitli ülkelerde 300'ün üzerinde projeye destek verdiklerini söyledi.
Hamann, TOG ile birlikte hayata geçirecekleri ''Bayer Genç Bilim Elçileri'' projesinin de ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye'de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını kaydederken, bu proje çerçevesinde 1 milyon liranın üzerinde bir yatırım olacağını bildirdi.
2010 verilerine göre Bayer'in 111 bin 400 çalışanı ve 35,1 milyar avro civarında cirosu bulunduğunu, 291 iştiraki olduğunu ve her yıl 3,1 milyar avroluk ARGE yatırımı yaptıklarını anlatan Hamann, 1954 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini, geçen yıl 510 milyon avro satış geliri elde ettiklerini ve bin 400 çalışanları olduğunu hatırlattı.
-''İnsanlık büyük sorunlarla yüz yüze''-
Axel Hamann, insanlığın büyük sorunlarla yüz yüze olduğuna dikkati çekerek, bu sorunların, ''iklimlerin ve çevrenin korunması'', ''artan dünya nüfusuna karşın sınırlı tarım alanı'' ve ''yaşlanan nüfus-sağlık hizmetleri için daha fazla talep'' olduğunu söyledi. Söz konusu sorunların çözümlerinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de bilim insanları tarafından üretileceğini belirten Hamann, ''Bayer Genç Bilim Elçileri'' projesi ile Türkiye'de geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.
TOG Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Paker de Vakfın 2002'de kurulduğundan bu yana üniversitelerde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek gençlerin kendi belirledikleri ihtiyaçlara göre eğitim, sağlık, çevre, engelliler, insan hakları ve benzeri birçok alanda sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelere hayata geçirdiğini anlattı.
Paker, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gençlerle birlikte ilköğretim okullarındaki çocukları da dahil eden projeler yürüttüklerini belirterek, ''Bayer Genç Bilim Elçileri'' projesinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.
Verilen bilgiye göre, projenin 2015 sonuna kadar 40 ilde 240 bilim elçisi aracılığıyla 9 bin ilköğretim öğrencisine ulaşması hedefleniyor.