Medimagazin logo

YÖK üniversite hastanelerinin sorunlarını Sağlık Bakanlığına iletecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 30 üniversitenin rektörüyle üniversite hastanelerinin sorun ve çözüm önerilerini son kez görüşmek için Afyonkarahisar'da toplandı. Somutlaştırılacak öneriler bir rapor halinde Sağlık Bakanlığı'na bildirilecek.
YÖK üniversite hastanelerinin sorunlarını Sağlık Bakanlığına iletecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YÖK tarafından düzenlenen 'Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Öncelikli Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' İkbal Termal Otel'de başladı. Çalıştaya bünyesinde tıp fakültesi bulunan 30 üniversitenin rektörü katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm öneriyle ilgili son durumu görüşmek üzere toplandıklarını söyledi.

Çetinsaya, üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili olarak daha önce çeşitli illerde 4 toplantı yaptıklarını önemli mesafeler aldıklarını söyledi. Bu toplantılar sonrasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu YÖK üyeleri ve ilgili hocalarla ziyaret ettiklerini belirten Çetinsaya, "Çok yararlı verimli bizler açısından ufuk açıcı oldu. Ortak görüşlerimizi belirledikten sonra görüşlerimizi iletmek üzere o ziyaretten sonra bir çalışma içine girdik. Zaten bu toplantıda bunun bir vesilesidir. Çünkü burada son kez bir kere daha konuşacağız ve somutlaştıracağımız tekliflerimizi önerilerimiz çözüm yollarını tek bir ses olarak ilgili makamlara ilgili bakanlığa sunacağız. Burada da o tek bir sesin gücünü hissedeceğiz." dedi.

"BİR BEDENİN İKİ AYAĞIYIZ"

Çetinsaya, üniversite tıp fakülteleri hastaneleriyle Sağlık Bakanlığı kuruluşlarının bir bedenin iki ayağı gibi olduğunu; birinin hizmet ayağı, diğerinin de eğitim ve araştırma ayağı görevi bulunduğunu kaydetti. Çetinsaya, "Uyumlu gittiği takdirde bizler nihai olarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Bu ülkenin yarınları için emin olabiliriz. Bu iki ayaktan birisi aksadığı zaman ister eğitim ayağı aksasın, ister hizmet ayağı aksasın mutlaka tıpkı bir bünyedeki gibi o bünyenin zorlanacağı gibi o vücudun o bacakların o vücudu taşıyamayacağı gibi ben tıp alanında da sağlık bilimleri alanında da önemli sorunlar yaşayabileceğimizi görebiliyorum. Bu iki ayağın uyumlu yürümesi çok önemli birinden birine zaaf gelmesi mutlaka ve mutlaka diğerini de zaafa uğratacaktır. Bu bilinçle ben her zamankinden daha ümitvârım." diye konuştu.

Toplantıya YÖK üyeleri, kurulun tıp ve sağlık ve çalışma gurubu üyeleri, tıp dekanları konseyi üyeleri, tıp sağlık bilimleri eğitim konseyi temsilcileri, üniversite hastaneleri birliği üyeleri temsilcilerinin katıldığını ifade eden Çetinsaya, uzun bir müddettir devam ettirilen konuları tekrar paydaşlarla hep birlikte masaya yatırarak çözüm önerileri üreterek bunları raporlaştırıp ilgili kuruluşlara makamlara bakanlıklara sunacaklarını anlattı.

Çetinsaya, şöyle devam etti: "Tabi ki öncelikli sorunlarımız ve taleplerimiz deyince bir dizi madde var önümüzde. Öğretim üyesi istihdam şekilleri, öğretim üyeliğinin memnuniyetinin artırılması ve kurumsal aidiyetin artırılması, tıp eğitimi ve diğer sağlık bilimleri alanındaki eğitimin öncelikli sorunlarının ele alınarak kalitenin artırılması. Bugün 74 faal tıp fakültemiz var bizim için artık niceliksel büyümenin niteliksel büyümeye dönüşmesi ve kaliteyle taşlandırılması sürecidir hedef olan. Bu manada bu çalıştayı önemli buluyorum."

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversite hastanelerinin başta mali sorunları olmak üzere önemli sorunları bulunduğunu aktardı. Prof. Dr. Çetinsaya, çalıştayda mevcut tıp fakültelerinin ve yeni kurulması teklif edilen tıp fakültelerinin standartlarını ve kriterlerinin belirlemesinin ele alınacağını kaydetti.

yök
üniversite
hastanelerinin
sorunlarını
sağlık
bakanlığına
iletecek
Yorum (15)
Mehmet
Pardon ama üniversite hastaneleri geberme noktasına geldi, sorunları daha yeni mi iletilecek?
0
Cevapla
drabdullah
artık bu tür haberlerden bıktık. konuş konuş sonu kocaman bir boş.YÖK üniversite hastanelerinin sorunlarını Sağlık Bakanlığına iletecek miş günaydın.!! bu gün üniversite hastaneleri kaçı ayaktaki sorunu olsun yökün artık hastaneleri işletemediği hükümetinde işlettirmediği bu ortamda hastaneleri sağlık bakan lığına devredinde hepimiz kurtulalım. fazla üzatmaya gerek yok bir üniversite de bir prof hoca sağlık ocağında çalışan bir patisyen hekimin yarısı kadar maaaş alamiyorsa söylenecek söz varmıdır hala konuşuluyor. nerede eğitime verilen değer
0
Cevapla
RA
Muayenehane + üniversite = Meşhur anasını sırtına almış vatandaşa yazar. Üniversite + Özel hastane = gene o meşhura yazar... Devletin özele sağlık için para ödediği her sistem çöker, soyulur, suistimal edilir....Özelin tek kriteri kar dır bunu sağlamak için patrona çalışan tüm müdürler gereğinde her türlü soygunu yaparlar, tüm ahlaki kuralları ve etik kuralları çiğnerler. Patron en sonunda haberim yok der sıyrılır. Gerçektende hiçbir yarde imzalı bir emri yoktur. Emrindekiler ise mahkemelerde sürünür...
0
Cevapla
mehmet
Artık sabrın sonu budur işte. Yahu ben Türkiyenin en büyük ilk üç üniversite hastanesindeyim. Ne aletimiz var ne cihazımız, devlet hastanelerinde alet bolluğu var. Yazık günah, zavallı halkım dünyadaki yeni tanısal gelişmelerle erken tanı konularak hayatı kurtulabilecekken, hiçbiri teşhis edilemiyor. Hastaneler herkese açık, doktora ulaşım kolay ama bu GRİP, NEZLE için geçerli, UNUTMAYIN.
0
Cevapla
azizdr
.... be şey mi geçiyonuz siz bizimle derler...halk arasında..burda yazamıyorum. çok afedersiniz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir