Medimagazin logo

Yeni mezun üç doktor arkadaşın ilk tercihi deprem bölgesi oldu

Hataylı Nahide Kurtoğlu ile Deniz Çatalkaya ve Diyarbakırlı İbrahim Berat Kaçar’ın yolları üniversite sınavını kazanmalarıyla birlikte 6 yıl önce Mersin’de kesişti. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aynı sınıfta birlikte okuyan 3 genç bu yıl mezun oldular. Üç doktor arkadaş, mezuniyetlerinde de ayrılmadılar. İlk görev yeri olarak 3’ü de Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ı tercih ettiler
Kaynak: Sabah - Hüseyin Kaçar
Yeni mezun üç doktor arkadaşın ilk tercihi deprem bölgesi oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hatay Anadolu Lisesi'ni bitiren Nahide Kurtoğlu ve Deniz Çatalkaya ile Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi mezunu İbrahim Berat Kaçar'ın yolları girdikleri üniversite sınavlarında Mersin Tıp Fakültesi'ni kazanarak kesişti. Üniversitede aynı sınıfta 6 yıl birlikte okuyan genç doktorlar, bu yıl mezun oldular. Aynı zamanda depremzede olan 3 arkadaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan 'Asrın Felaketi'nin vurduğu Hatay'ı tercih etmeye karar verdiler. 

Yaptıkları tercihlerin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından üç doktorun ataması geçtiğimiz günlerde Hatay Altınözü Devlet Hastanesi'ne gerçekleşti.

Tebligatlarını alan 24 yaşındaki doktorlar Nahide Kurtoğlu, doktor İbrahim Berat Kaçar ve Altınözü Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde depremzedeler şifa dağıtmaya başladı. Doktor Deniz Çatalkaya ise, tebligat geldikten sonra göreve başlayacak. Üç idealist doktorun, ilk görev yeri olarak depremin en ağır etkisini gösterdiği ve büyük yıkıma yol açtığı Hatay'ı seçmesi ise taktire şayan bir davranış olarak görüldü. 

Doktor arkadaşlar Nahide, İbrahim ve Deniz, sağlık çalışanları olarak depremzedenin yanında olduklarını söylediler.

doktor
deprem bolgesi
genc doktor
hatay
Yorum (5)
Devrimci Derviş
moral motivasyon haberleri, toplum sağlığımız için şu dönemde gerçekten gerekli.
1
Cevapla
candr
e ne güzel kendi memleketlerini tercih etmişler
8
Cevapla
ali özkurt
umarım harikalar yaratırlar! sosyalizasyon döneminin ilk hekimlerinden birisi olarak henüz binası olmayan sağlık ocağına atanmış ve 2 aydan fazla süre belediye binasındaki bir odada oturmuş ama bu arkadaşlar kadar popüler olmamıştım
8
Cevapla
hekim osman
bu harika 3 kardeşimizle 3 ay sonra yapılacak bir röportajı görmeyi çok isterdim. düşünceleri ne şekilde olacak acaba? hayırlısı olsun.
2
Cevapla
DİLEK KORÇAM
bu güzel i̇nsanlari cani yürekten kutluyorum. rabbi̇m,hepsi̇nden razi olsun.güzel insanlarla karşılaşsınlar.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir