Medimagazin logo

Yeni düzenleme vakıf üniversitesi hastanelerine yaradı: Özel hastane kısıtlamaları muayenehaneleri etkiliyor

Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi, özel hastaneler için getirilen kısıtlamaların aksine, vakıf üniversitesi hastanelerinde serbestlik sağlayarak muayenehane açılışını teşvik ediyor. Bu durum, adil bir çalışma ortamı oluşturulması için yeniden düzenlenmeye ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yeni düzenleme vakıf üniversitesi hastanelerine yaradı: Özel hastane kısıtlamaları muayenehaneleri etkiliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Son yapılan yasal düzenlemelerle özel hastanelerde muayenehane hekimlerinin çalışmasına getirilen kısıtlamalar, beklenmedik bir sonuca yol açtı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın muayenehane hekimlerinin vakıf üniversitesi hastanelerinden yararlanamayacakları yönündeki açıklamasına rağmen, bu hastaneler yeni düzenlemeyle birlikte muayenehane açılışını teşvik eder bir konuma geldi.

Yeni düzenlemenin etkileri

Yeni düzenleme, özel hastanelerdeki kadro kısıtlamasının aksine, Vakıf üniversitesi hastanelerinde böyle bir sınırlamanın olmamasını sağladı. Bu durum, kamuda ve özel hastanelerde çalışan hekimleri, vakıf üniversiteleriyle iş birliği yapmaya ve yeni muayenehaneler açmaya teşvik ediyor. Aynı zamanda, mevcut muayenehane sahipleri için de özel hastanelerdeki kısıtlamalardan kaçış yolu sunuyor.

Vakıf üniversitelerinin avantajları

Vakıf üniversitesi hastaneleri, "bizde yasak yok" ve "düşük ücretlerle ameliyat yapabilirsiniz" gibi tekliflerle yeni muayenehane açılışını teşvik ediyor. Bu, kadro kısıtlaması nedeniyle özel hastanelerde ameliyat yapamayan hekimler için cazip bir alternatif oluşturuyor. Özellikle kadın doğum hekimleri, Vakıf hastanelerinde herhangi bir sınırlama olmaksızın sezaryen işlemi gerçekleştirebiliyor.

Eşitlik için yeniden düzenleme gerekliliği

Bu gelişmeler, özel hastaneler ve muayenehane hekimleri için adil bir çalışma ortamının sağlanması açısından yeni düzenlemelerin zorunlu hale geldiğini gösteriyor. Özel hastanelere uygulanan kadro kısıtlamalarının Vakıf üniversiteleri için de benzer şekilde uygulanması, sektördeki haksız rekabetin önlenmesi ve tüm sağlık hizmet sağlayıcıları için eşit koşulların oluşturulması açısından önem taşıyor.

Sağlık Bakanı: Muayenehane hekimlerinin vakıf üniversitelerini kullanmaları söz konusu olmayacak

Sağlık Bakanı: Muayenehane düzenlemesinde esneklik sağlanabilir

Sağlık Bakanı tarih vererek duyurdu: Muayenehane hekimlerine düzenleme!

muayenehane
ozel hastane
vakif universitesi
doktor
Yorum (7)
nevzat kulukçu
belediyeler 200 kişiden kalabalık mahallelere estetik merkezi açsın. özelde çok pahalı oluyor. teşekkür ederim.
13
Cevapla
DrAkademi
ya özel hastanemde ya da devlet hastanemde çalış. sonuç: emek yoğun kadrolarda boşluk
Cevapla
Ömer Hayyam
ben artık üzülmeyi eleştirmeyi kızmayı bıraktım. bu hekimlere az bile...daha fazlası yapılsın, daha çok ezilsinler... demek bu seviliyor...
4
Cevapla
DR.ÖZEL
aslında vakıf üniversitelerine yasak değil özel hastanelere serbesti getirilmeli,mevcut haliyle muayenehanesi olan hekim özel hastanede çalışamazken yök e bağlı olup kısıtlaması olmayan vakıf hastaneleri tek adres haline geldi.tekrar adaletli bir şekilde isteyen istediği yerde çalışşın
3
Cevapla
Dr Ayşe
özel hastanelere yasak vakıf hastanesine nasıl serbest oluyor ? bakanımızın vakıf hastanesi varken özel hastanelere yasak getirmesi çok ironik olmuş.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir