Medimagazin logo

Yandal uzmanlığını bırakıp TUS'a girdi: Plastik cerrahiye başlayacak!

TUS'ta tercihlerin açıklanmasının ardından dermatoloji ve plastik cerrahi gibi branşlara ilginin artması dikkat çekmişti. Kalp damar cerrahisi yan dal uzmanı da TUS'a girerek bölüm değiştirdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yandal uzmanlığını bırakıp TUS'a girdi: Plastik cerrahiye başlayacak!
Dr. Burak Arkan (solda) kalp damar cerrahisinde yaptığı yandalı bırakarak plastik cerrahi asistanlığına başlayacak.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Son yıllarda Tıpta Uzmanlık Sınavındaki tercihlerin nasıl değiştiğini gösteren önemli bir gösterge bu TUS'ta yaşandı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde Pediatrik Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Burak Arkan, yeniden Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek Plastik cerrahiyi kazandı. TUS'ta 78.5 puan alarak 65. olan Dr. Arkan yandal sonrası TUS'a girerek bölüm değiştiren kişi olarak dikkat çekti.

Son Tıpta Uzmanlık Sınavında ise Kalp ve Damar Cerrahisi toplam 182 kontenjan açarken yerleşen aday sayısı 105 oldu. 77 kontenjan ise boş kaldı.

Kalp damar cerrahisi uzmanı meslektası Dr. Ergi̇n Arslanoğlu meslektaşının branş değiştirmesini sosyal medya hesabından şu şekilde paylaştı:

 

tus
plastik cerrahi
yan dal
dr. ergi̇n arslanoğlu
dr. burak arkan
Yorum (14)
uzman doktor
ileride doktor bulunamayan her branşın vebali, yanlış planlamalar yapan, doktorluğu istenmeyen meslek haline getirenlerin üzerine...
1
Cevapla
Yenidoğan uzmanı
Ben 15 yıllık yenidoğan yandal uzmanıyım. Pediatrik kardiyovasküler Cerrahi uzmanı eksikliği çok ama çok ciddi kanayan bir yaramızdır ve 20 yıldır bu durum değişmedi. Böyle değerli bir bölümün uzmanının sisteme kurban gitmesine çok üzüldüm ama çok çok üzüldüm bu güzelim ülke adına. Bunlar görünen örnekler görünmeyenleri de var tabi. Sözün bittiği yerdeyiz. Yurt dışından başka seçenek kalmamıştır
1
Cevapla
Ser Ket
Türkiye'de kaç pediatrik kvc uzmanı var, ben de bir yandalcı olarak bu arkadaşımızın çektiği çileyi tahmin edebiliyorum. Muhtemelen çalıştığı yerde tek uzmandır, sürekli icapcidir, cok spesifik ameliyat yaptığı için dünyanın en sacma performans sisteminde ortalamayı gecemiyordur, anadaliyla sen de anadal nöbetine gir diye problem yasiyordur( genel yandal problemi oradaki anadalcilar alınmasın) , istifa etse ozele gecemez .sağlık bakanlığı anadalda çalışma hakkı vermez, pediatrik kardiyoloji yandal kadrolarini ozel hastaneye de vermez istese de bu meslektaşımız ücretsiz de calissa özele gecemez. Velhasili kelam bu arkadaşımız özelde kadro bulsa bir ameliyatına milyon lira verilecekken Istanbul batağında zorunlu köle olarak sağlık bakanlığında 16-20 bin liraya çalışmaya mahkum bırakılır. Bu düzende devam etse kiraya anca parası yeter sıfır araba bile alamaz . Plastik cerrah olup bari para kazanayım diyor haklı olarak ve Türkiye'nin en değerli yandal uzmanliklarindan biri olan pediatrik cerrahiyi bırakıyor. Sevgili meslektaşım sonuna kadar haklısın , seni bütün yazdıklarımın çoğunu yaşamış bir yandalcı olarak en çok ben anlarım, fakat yine de yanlış yapiyorsun, çare estetik değil çare hekimliğe gerçekten değer veren bir yere göçmen, pediatrik kvcyi bile bitiren bu düzen gün gelir plastik cerrahiyi de gömer..
1
Cevapla
Faruk
Ben de Nefroloji bırakıp derma yazacam… sürüsüne bereket… Azerbaycan bir iki tr
7
Cevapla
Dr
Yatıp kalkıp doktora saldıran, doktorların maddi manevi kötülüğünden mutlu olanlara duyurulur. Sayısı iki elin parmağını gecmeyen, bu meslek üzerine 14 yıl eğitim almış bir pediyatrik kalp damar cerrahini kaybettiniz. Dolgu botoxunuz hayirli olsun
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir