İSTANBUL- Cihazı geliştiren ABD merkezli Imed Surgical kuruluşunun Başkanı Tamer Işın, cihazla ilgili sadece Türkiye'de eğitim verildiğini, eğitim merkezinin Türkiye olmasını istediklerini bildirdi.
Amerika ve Türkiye'de birer eğitim danışmanlarının bulunduğunu belirten Işın, ''Geliştirdiğimiz bu sistemin dünyada Türk ekolü olarak tanınmasını istedik. Öncelikle 'Türk ekolü Türkiye'de öğrenilir' mantığıyla hareket ettim. Yabancıların Türkiye'de cihazımızı tanımalarını istedim. Bu konuda Türkiye'deki danışmanımız Prof. Dr. Mahir Gülşen'in katkıları çok büyük'' dedi.
Işın, firma merkezinin Amerika'da olduğunu, süreç içerisinde Amerika'da da eğitim vermeye başlayacaklarını vurguladı.
-''YÜZLERCE KİŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU''-
''Türk ekolü Türkiye'de öğrenilir'' düşüncesini insanların kafasına oturtmaya çalıştıklarını aktaran Işın, ''Birçok ülkeden sipariş alıyoruz. Talebi karşılamak için sistemi yavaş yavaş oturtmaya çalışıyoruz. Sistem yeni olduğu için ürünün tanıtılması gerekiyor. İlk yılımızda büyük bir başarı gösterdik. Bu yıl eğitime çok büyük emek ve zaman ayırdık. Önce eğitim veriyoruz, sonra cihazı teslim ediyoruz. Çünkü sistem yeni, yeni bir ekol, yeni bir teknoloji. Mutlaka eğitim gerekli'' ifadelerini kullandı.
Birçok ülkeden eğitim almak için Türkiye'ye gelmek isteyen doktorların bulunduğunu ifade eden Işın, şunları söyledi:
''Misafir doktorlarımız sadece İstanbul'da değil, diğer illerde çalışan doktorlardan da eğitim alıyor. Bu bizim için çok önemli. Türk doktorların desteğini arkamızda hissetmemiz çok önemli. Bu cihazla Türkiye'de birçok hasta sağlığına kavuştu. Yüzlerce kişi sağlığına kavuştu. Yıllarca Türk doktorları başka ülkelerde eğitim alırken, şimdi yabancı doktorlar ülkemizde eğitim alıyor. Artık Türk ortopesti öğretici konumda. Bu son derece gurur verici. 17 saatlik uzaktan, Latin Amerika'dan para ve zaman harcayarak eğitim almak için Türkiye'ye geliyor.''
-''SEKTÖRDE ÇIĞIR AÇIYOR''-
Munilipa De Avellaneda Dr. Wilde Hastanesi Ortopedi Servisi Klinik Şefi Dr. Osvaldo Raul Lordano da uluslararası bir kongrede cihazı gördüklerini ve çok beğendiklerini belirtti.
Türkiye'de cihazla ilgili bir hafta boyunca çeşitli illerde eğitim aldıklarını ve ameliyatlara girdiklerini kaydeden Lordano, ''Cihaz kendi alanında bir ekol. Bu sistem, bilinen metodu değiştirecek yeni bir yöntem. Sektörde, camiada çığır açıyor. Hastaya ve doktora faydası çok fazla. Örneğin, bizim 3 saatte yaptığımız ameliyatları, bu cihazla 18 dakikada yapıldığını gördük. Bu cihaz çok hızlı, çok konforlu. Türkiye'de bu cihaz sayesinde yıllarca tedavi olmasına rağmen iyileşemeyen birçok hastanın sağlığına kavuştuğunu öğrendik. Bizim ülkemizde de birçok hastaya umut olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.