Medimagazin logo

TUS'ta yüksek puan alarak yerleştik: Ulucanlar Göz kapatılmasın!

Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle birleştirilerek taşınması kararına tepki gösteren bir hekim, "TUS tercihlerimizde Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinden daha yüksek puan alarak yerleştiğimiz köklü bir göz hastane olan Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TUS'ta yüksek puan alarak yerleştik: Ulucanlar Göz kapatılmasın!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göz Hastalıkları biriminde görev yapan bir araştırma görevlisi, Medimagazin’e ilettiği yazıda, hastanelerinin Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle birleştirilerek mevki binasına taşınması söz konusu olduğunu ifade etti.

"Hastanenin taşınması eğitimimizi aksatacak"

TUS tercihlerinde Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinden daha yüksek puan alarak yerleştikleri köklü bir göz hastanesi olan Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılmasını istemediklerini ifade eden hekim, taşınmak istememelerinin sebeplerini şu sözlerle anlattı:

“İsminin duyulmuş olması sebebiyle şehir dışından hastalar kabul eden,  gerek acil gerek poliklinik şartlarında eğitimimize katkı sağlayan pek çok vaka gördüğümüz hastanemiz aynı zamanda fiziksel koşulları olarak da hocalarımıza hastalarımızı danışarak eğitim almamız açısından çok elverişlidir. Ameliyathanemizde her gün 6 adet masa aktif olarak çalışmakta ve çeşitli vakalar yapılmaktadır. Mevki binasında ameliyathane masa sayısı Ulucanlara kıyasla oldukça az olup var olan masalar da diğer branşlarla ortak olarak kullanılmaktadır, vaka sayımızı karşılayacak potansiyelde değildir. Cerrahi bir branş olduğumuz için yüksek vaka sayılarının bizim için önemi büyüktür. Bu durum vaka sayılarımızda ciddi düşüşe sebep olarak eğitimimizi aksatacaktır.”

 

"Kendi binamızda devam etmek istiyoruz"

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistanları yetersiz eğitim aldıkları için başka hastanelere geçiş yapma talebinde bulunurken kendi asistanlarına yeterli eğitimi veremeyen kurumla birleştirilmek istemediklerini ifade eden hekim, “Personellerimizin, hemşirelerimizin, sekreterlerimizin dağıtılacağı söylenmektedir. Hep birlikte aile olarak kurduğumuz mutlulukla devam ettirdiğimiz bu ortamın devamlılığını talep etmekteyiz. Kendi binamızda kendi eğitim kadromuzla eğitimimize devam etmeyi talep ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Branş hastanesi özelliğinin ve Ulucanlar adının elimizden alınmasını istemediklerini dile getirerek “Eğer hastanemiz depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle taşınıyorsa hem buradaki hasta popülasyonunun daha rahat ulaşacağı hem de bizim hasta kapasitemizi karşılayabilecek bir binada eğitimimizi olumsuz etkilemeyecek şekilde hem eğitim kadrosu hem de yönetim kadrosu kendi hocalarımızdan oluşan bir ekiple çalışmaya devam etmek istiyoruz.” talebinde bulundu.

ulucanlar goz egitim ve arastirma hastanesi
diskapi yildirim bayazit egitim ve arastirma hastanesi
Yorum (3)
nevzat kulukçu
bina nerdeyse ankara kalesi ile aynı zamanda yapılmış. ayıp oluyor arkadaşlar.
6
Cevapla
CoşkunKBB
dün yks sonuçları açıklandı, sonuçlar herkese hayırlı olsun.tıp kontenjanı geçen yıl 18312 idi bu sene 18910 a yükseltilmiş . i̇yi bir tıp eğitimi için bu kontenjanların daha aşağılara çekilmesi ülkeninde ihtiyacı dikkate alınarak 12-13 binlere indirilmelidir.
4
Cevapla
Gülsüm
apartman gibi bir bina. eski püskü hastane binaları neden bu kadar kıymete bindi anlayamıyorum.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir