Medimagazin logo

'Türkiye'de hekimler emekli olmaktan korkuyorlar'

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Türkiye'de hekimlerin ekonomik koşulların olumsuzluğu nedeniyle emekli olmaktan korktuğunu söyledi
Kaynak: AA
'Türkiye'de hekimler emekli olmaktan korkuyorlar'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kasap, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 6 ay önce sağlık personelinin özlük haklarıyla ilgili bir kanun teklifinin gündeme geldiğini ancak daha sonra geri çekildiğini hatırlattı.

"Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çıkarmış." diyen Kasap, binlerce hekimin yabancı dil kurslarına kayıt yaptırarak yurt dışına gitmeyi planladığını iddia etti.

Türkiye'de doktorların yüzde 67'si yurt dışına gitmek istiyor

Hekimlerin tıpta uzmanlık sınavına hazırlanmadığını savunan Kasap, "Geçen yılın verilerine göre bin 405 civarında hekim Türkiye'yi terk etti. Bu doğru bir süreç değil, süreci iyi yönetemediler. Türkiye'de hekimler emekli olmaktan korkuyorlar. Çünkü emekliyken de çalışmak zorunda kalıyorlar. Şu an üniversite kadrolarında olup 9-10 bin liraya çalışan doçentler var. 10 bin lira maaşla çalışan hekimler var." dedi.

İstanbul'da aile hekimlerinin yüzde 35'inin yabancı uyruklu olduğunu, bu hekimlerin denkliklerinin ne şekilde alındığının bilinmediğini öne süren Kasap, "Çok sıkıntılı bir süreç. İstanbul'da kimsenin görmediği yoğun bakımlarda, kadrosu olmayan, sertifikası olmayan yabancı uyruklu hekimler, hekim gibi görünen şahıslar şu anda nöbet tutuyor. Sağlık Bakanı'nı bu konuda denetime davet ediyorum. Yabancı hekimlerin bu şekilde yer aldığı bir yerde Sayın Cumhurbaşkanı hekimlerimize 'giderlerse gitsinler' diyor. Siz vasıfsız, denkliğini almamış hekimlerle bu sistemi idare edemezsiniz, insanımızın canı, sağlığı bu kadar kıymetsiz olamaz." diye konuştu.

doktor
emekli hekim
yurt disi
ali fazil kasap
Yorum (8)
dr.mikro
çalışan hekime yoksulluk sınırında emekli hekime ise açlık sınırında toplam gelir nasıl emekli olsunlar? 2 mecburi hizmetimi de 6.bölgede yaptım ama 4924 ten faydalanamadım şimdi sadece 6,bölge değil tüm illerde mutlu azınlık sözleşme hakkından faydalanıyor bu hak tüm hekimlere tanınmalıdır.
18
Cevapla
ismail yetenek
ne korkacakmışız canım.maaş+döner+nöbet parası v.s vermeye devam etsinler bakiim kim emeklilikten korkuyormuş.isterlerse hemen emekli olmaya hazırım..
8
Cevapla
Devrimci Derviş
emekli olunca özel sağlık kuruluşunda işçi statüsünde çalıştığımızda çook adaletli bir şekilde yapılan emekli maaş kesintisi devam ediyor mu ?
15
Cevapla
Dr. X
bugün itibarıyla bu kesinti rakamları pratisyen için 3000 uzman için 4000 tl yi bulmaktadır. emekli sandığı emeklisi olduğu halde bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olarak bordrolu çalışmak zorunda olan hekimler bu 4000 tl yi almamaktadır. evde oturandan çalışmayandan bu kesinti yapılmıyor.
10
Cevapla
Dr. X
merak ediyorum başka bir meslek grubunda böyle bir zulüm var mı? aralık 2021 de meclise oy birliği ile gelen daha sonra geri çekilen yönergede bu sorun da çözülüyordu. emekli maaşının tamamını kesin vermeyin. nasıl olsa çalışmaya devam ediyoruz ve biz bu duruma alışığız.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir