Medimagazin logo

Türk doktorların kansız beyin ameliyatını dünya canlı izleyecek

Kaynak: YENİŞAFAK
Türk doktorların kansız beyin ameliyatını dünya canlı izleyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hacettepe ve Cerrahpaşa tıp fakültesi ekiplerinin, beyin damar hastalıklarının kafatası açılmadan bıçaksız tedavisine imkan veren operasyon tekniklerini kullanarak bugün yapacağı ameliyatı, farklı ülkelerden 800'ün üzerinde uzman, canlı bağlantılarla izleyecek. Hacettepe ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinin, 2006'dan bu yana düzenlediği 'Anatolian course of interventional euroradıology' adlı eğitim kursunun bu yıl ki eğitimleri, yarın İstanbul'da başlayacak. Kursa bu yıl 800'ün üzerinde uzmanın katılması bekleniyor.

Hem kursa katılan uzmanlar hem de farklı ülkelerden bilim adamları Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, ileri damar içi ameliyatsız tedavi tekniklerinin kullanılarak yapılacağı ameliyatı canlı izleyecek. Ayrıca, ameliyatı farklı ülkelerden uzmanlar da online bağlantısıyla izleme imkanına sahip olacak.

türk
doktorların
kansız
beyin
ameliyatını
dünya
canlı
izleyecek
Yorum (3)
halil
izin aldılar mı ,bu iş amerikada yapıldımı da bizimkiler atlıyor üstüne ya hasta ölürse sakat kalırsa
0
Cevapla
Kemal
Bu beyin ameliyatı değil sadece damar ameliyatı endovazküler girişim
0
Cevapla
Bulent yıldız
Kemal rumuzlu Dr arkadaşım ameliyat değil sadece damar içi işlem demiş.Anladığım kadarıyla küçümsemiş.Öncelikle girisimsel endovaskuler islemler cerrahi bir islemdir .Bu işlemlerin büyük kısmı genel anestezi altında yapılır.yapılan işlemlerin bir kısmı A grubu işlemlere dahildir.Ayrıca son derece riskli ve sofistike islemlerdir.özellikle Girisimsel nororadyolojik işlemler cok özel egitim ve beceri gerektirir.ABD de bu branşın adi surgical endovaskuler neuroradiology olarak bilinir.Girisimsel nororadilogy alanında ülkemiz dunyanın en onde gelen ülkelerinden biri .Bunun icin ne kadar gurur duysak azdır..Kısacası bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım ve bizi bu noktalara taşıyan doktorlarımıza haksızlık etmeyelim.Saygılarımla
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir