Medimagazin logo

Türk doktor, dünyanın en prestijli bilim topluluklarından Sigma Xi’ye kabul edildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Hancı, Sigma Xi Bilimsel Araştırma Onur Derneği’ne tam üye olarak seçildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk doktor, dünyanın en prestijli bilim topluluklarından Sigma Xi’ye kabul edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Hancı, dünyanın en prestijli bilim topluluklarından Sigma Xi Bilimsel Araştırma Onur Derneğine tam üye olarak kabul edildi.

Hem anesteziyoloji hem de yoğun bakım alanında iki kez doçentlik ünvanı almaya hak kazanan Prof. Dr. Volkan Hancı'nın yoğun bakım, yapay zeka, sağlık okur-yazarlığı konularında çok sayıda akademik çalışması bulunuyor.

Sigma Xi hakkında

Sigma Xi, 1886 yılından beri faaliyet gösteren uluslararası bir disiplinler arası bilimsel araştırma onur topluluğudur. Topluluğa kabul edilen bilim insanları arasında Albert Einstein, Enrico Fermi, Richard Feynman ve Jennifer Doudna gibi Nobel ödülü sahibi 200’den fazla bilim insanı bulunmaktadır. Sigma Xi, bilim ve teknoloji alanlarında öncü çalışmalar yapan dünya genelinden 60 binden fazla üyesi bulunmaktadır.

Sigma Xi üyeliği için gereken kriterler arasında, araştırmacıların etki değeri yüksek dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel makaleye sahip olmaları ve bu makalelerin geniş çapta referans gösterilmesi yer almaktadır. 

sigma xi
doktor
prof dr volkan hanci
Yorum (2)
Kemal Gülsoy
yoğun bakım alanında çok başarılı volkan hocamın böyle bir ödüle layık görülmesi gurur verici . başarılarının devamını dilerim
4
Cevapla
Zeynep çınar
tebrik ediyor , başarılarınızın devamını diliyorum hocam.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir