Medimagazin logo

TTB yine ne terör dedi, ne de PKK!

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan'ın Avrupa Hekimler Daimi Komitesi'nin (CPME) aylık bülteni "CPME Newsletter"ın özel sayısında yayınlanan yazısında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan olaylarda 'terör' olarak görülmedi.
TTB yine ne terör dedi, ne de PKK!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Avrupa Hekimler Daimi Komitesi'nin (CPME) aylık bülteni "CPME Newsletter"ın özel sayısında, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan'ın Türkiye'de sağlık çalışanları ve sağlık tesislerine yönelik saldırılarla ilgili yazısı yer aldı. İlhan, yazısında PKK kelimesini tek bir yerde kullanırken, terör kelimesini ise hiç kullanmadı. İlhan'ın PKK kelimesini kulandığı yerde ise, Dr. Abdullah Biroğul ile ilgili PKK özür dilemişti! Diğer tüm terör olayları ise 'şiddet ortamı'na bağlayan TTB Başkanı İlhan, hemşire Eyüp Ergen'in ölümünü ise güvenlik güçlerine yıktı.

 

İşte TTB Başkanının yazısı:

 

Türkiye'de Sağlık Çalışanlarına ve Tesislerine Yönelik Süren Saldırılar

 

Türkiye'de özellikle 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası artan şiddet ortamıyla karşı karşıyayız. Güneydoğu Anadolu bölgesinde tırmanan silahlı şiddet ortamında ne yazık ki sağlık çalışanları ve tesisleri de hedef alınıyor. Bu süre içerisinde ambulanslar ve sağlık çalışanları kaçırıldı, ambulanslar ve hastaneler kurşunlandı, hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine baskınlar düzenlendi. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle sağlık çalışanları ve hastalar sağlık tesislerine ulaşamadılar. Hastanelere çok yakın yerlerde oturan kadınlar evlerinde doğum yapmak zorunda kaldılar, diyaliz hastaları diyaliz merkezlerine ulaşamadı. Sağlık hizmetlerine erişimin engellenmesi nedeniyle doğru tıbbi müdahalleyle kurtulabilecek yaralıların hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Bu süre içinde Dr. Abdullah Biroğul PKK tarafından öldürüldü. Hemşire Eyüp Ergen görgü tanıklarının ifadesine göre evine giderken güvenlik güçlerince öldürüldü. Bir ambulansın yaralı almak için gittiği sırada çatışma ortasında kalması üzerine şoför Şeyhmuz Dursun vurularak öldürüldü.

 

Türk Tabipleri Birliği çatışma bölgelerinde sağlık hizmetlerinin durumunu ve söz konusu saldırıları raporlaştırdı.

 

Konu Dünya Tabipler Birliği'nin son Genel Kurulu'nda ele alındı ve Türkiye'de sağlık hizmetlerine yönelik bu saldırıların durdurulması için acil tutum belgesi onaylandı.

 

Rapor hazırlandıktan sonra geçen 2 haftada dahi saldırılar devam etti. 21 Ekim 2015 günü Şemdinli'de hastaneye çok yakın bir yerde gerçekleşen bomnalı saldırıda hastane büyük zarar gördü, acil servis dışında kullanılamaz hale geldi. Hastalardan ya da sağlık çalışanlarından şans eseri zarar gören olmadı.

 

2013 yılı Haziran ayında gerçekleşen Gezi Parkı protestolarında polis şiddetinden dolayı yaralanarak İstanbul'da bir camiye sığınmak zorunda kalan yaralılara gönüllü ilk yardım hizmeti vermek durumunda kalan iki genç hekimin yargılanmasında mahkeme geçtiğimiz kararını 23 Ekim 2015 günü  açıkladı ve “ibadethaneyi kirletme” suçundan 10 ay hapis cezası verdi!

 

Türkiye'de sağlık hizmetlerinin tarafsızlığına ve bağımsızlığına, sağlık hakkına yönelik saldırılar da sağlık çalışanlarının mesleklerini evrensel ilkeler doğrultusunda icra etme çabası da devam ediyor.

 

Dr. Bayazıt İlhan

President

Turkish Medical Association

 
ttb
pkk
terör
dr. bayazit ilhan
Yorum (4)
tusuf taha
yeni anayasada inşallah tabipler odası ve mimarlar odası gibi milletimize yabancı kuruluşlar düzene sokulacaktır
6
Cevapla
postenflamatuar
Hem mevcut hükümet ve hem de son 30 yıldaki hükümetler için bu TTB zihniyeti bulunmaz hint kumaşıdır. Hekimler gibi hükümetleri çok kolay şekilde halkın karşısında sıkıntıya sokabilecek bir camiayı paralize eden yegane örgüt TTB dir. İdeolojik kulvarda hareket eden ideolojik körlük ile düşman bellediği hükümetlere karşı bile akılcı ve etkin olmaktan uzak eylemsellikler bile düzenlemekten aciz bir zihniyet ve yönetim va karşımızda. Bu hükümet tıpkı önceki hükümetler gibi bu zihniyeti TTB başında tutmak isteyecek ve TTB yönetiminin değişmesini kolayalaştıracak internet ortamında oy, hastanelere ve belli aile hekimliği merkezlerine oy sandığı koyma, kamu ya zorunlu üyelik gibi sandığa gitmeyi teşvik edici önlemleri ısrarla aldırmaz. Kaz gelecek yerdentavuk esirgenmez mantığı. TTB nin ideolojik gevelenmelerine ve terör örgütünü sözlü olarak koruyup kollayan tavırlarına hekim camiasını paralize etmek için ses çıkartmıyor
1
Cevapla
Ali Osman
TTB başkanı malesef bu ülkenin gerçeklerinden çok uzak.Üzülüyorum.PKK bir terör örgütüdür diyemiyorsunuz..Utanın..
2
Cevapla
dr
Neden herkesin tornadan çıkmış gibi tek tip düşünmesi yada sizin gibi düşünmesi gerekiyor farklı düşünceye farklılıklara tahammül etmeyi öğrenseniz daha iyi olmazmı
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir