Medimagazin logo

"Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeleri çok tepkili ve huzursuz"

Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslan, tıp fakültelerinde öğretim üyelerine getirilen zorunlu hizmetin geri çekilmesini istedi
"Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeleri çok tepkili ve huzursuz"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA - Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslan, tıp fakültelerinde öğretim üyelerine getirilen zorunlu hizmetin geri çekilmesini istedi.

Bursa Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Oda Başkanı Bülent Aslan, "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi için 5 anabilim dalından 9 öğretim görevlisi için bu görevlendirmenin yapılacağı bilinmektedir. Durumun dramatik olan yanı ise genel dahiliye bölümünde sadece 1 uzman öğretim görevlisi mecuttur, bu sayı Bursa'nın ihtiyacı açısından bile yetersizken, bu öğretim görevlisi de 1 yıl süreyle yeni kurulan Kars Tıp Fakültesi'ne gönderilecektir. YÖK'ün bu uygulamadaki amacının ne olduğu anlaşılamamıştır. Bizler bu uygulamanın bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. 12 Mart günü tüm polikliniklerde saat 9-12 arasında çalışmayacağız. 14 Martta ise Setbaşı'nda büyük bir katılımla 'Sağlık Hakkı' yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Uludağ Ünivesitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeleri çok tepkili ve huzursuz" dedi.



İHA

"tıp
fakültesi'nde
öğretim
üyeleri
çok
tepkili
ve
huzursuz"
Yorum (3)
selin doğanay
"Tepkili ve huzursuz" Peki zamanında bu öğretim üyeleri, mecburi hizmet çıktığında, pratisyen ve uzman hekimler " tepkili ve huzursuz " iken nerede idiler ? "Bana dokunmaya yılan bin yıl yaşasın" cılık mı oynuyorlardı yoksa ? Başkalarına uygulanan haksızlıklara karşı duyarsız kaldığınızda, emin olun, benzeri bir hakzıslık bir gün sizi de gelir bulur. Bu açından, bence hakkaniyetli bir uygulama olmuş. Bir uygulama ya tüm hekim camiasını kapsamalı ya da hiçbirini. Aynı şekilde anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karar eşitlik ilkesine harfiyen terstir. Ya tüm hekimlere muayene ve özelde çalışma hakkı verilmeli ya da hiçbirine. Biz zümreye özel haklar tanınması esas "tepkiye ve huzursuzluğa" yol açar.
0
Cevapla
kamil ömür
BU HABER NEREDEN ÇIKTI? 2 YIL ÖNCESİNİN HABERİ BU.TARİH 6 MART 2009.ÖĞRETİM ÜYESİ ROTASYONLARI ZATEN DURDURULDU.BİR ARKADAŞIMIZDA YENİ BİR HABER SANIP YORUM YAZMIŞ.
0
Cevapla
cemas
sn öğretim üyeleri!herkes aynı gemide.beraber batıyoruz.şu uzman asistan pratisyen hoca ayrımını bıraksak BİR OLSAK
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir