Türkiye’nin bir çok tıp fakültesinden Çalıştay’a katılan öğrenci temsilcileri, mensubu oldukları tıp fakültelerinin örnek alınması gereken ve geliştirilmesi gereken özelliklerini diğer tıp fakültesi temsilcileri ile tartıştı.
Birincisi düzenlenen çalıştay, Prof. Dr. Şerefnur Öztürk’ün çalıştayın amacı ve programını açıklamasıyla başladı. Prof. Öztürk, tıp fakültelerinin misyon ve vizyonunda önemli yer tutan, tıp fakültesi eğitim ve işleyişinde öğrenci temsiliyet ve katılımının sağlanması yönünde, Selçuk Tıp Fakültesi olarak önemli bir adım attıklarını ve çalıştayın tıp fakülteleri programlarının daha iyiye yönelmede büyük katkısı olacağını belirtti.
Çalıştay, Selçuk Tıp Fakültesi temsilcisi Tahir Küçükoğlu’nun katılımcılar tarafından çalıştay yürütücüsü olarak seçilmesiyle devam etti.
Her fakülteye ait olumlu, örnek alınacak yönler temsilci öğrenci tarafından ayrıntılı olarak sunuldu ve katılımcı öğrenciler tarafından keypad ile oylandı.
Temsilcilerin, herbiri tıp alanında önemli olan gözlem ve önerileri de dikkatle takip edildi. Çalıştayın sonunda tıp fakültelerinde olması gereken ve ortak olarak belirlenen olumlu özellikler ile geliştirilmesi gereken özellikler öncelik ve önem sırasına göre bir rapor içinde hazırlandı. “Tıp Fakülteleri Öğrenci Temsilcileri Bildirgesi” olarak sunulmak üzere üzerinde çalışmaların sürdürülmesine karar verildi.
Çalıştay sonunda temsilcilere Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, Tıp Eğitimi AD. Öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Ayşen Melek Aytuğ Koşan ve Fakülte sekreteri Bülent Keskin tarafından teşekkür belgeleri verildi ve ilk çalıştay hatırası fotoğraflar çekildi.
Çalıştay sonrası Konya’nın önemli tarihi ve kültürel yapılarına kısa bir gezi yapan Temsilciler, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nün misafirleri olarak olarak katıldıkları akşam yemeğinde de Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ile sohbet etti.
Prof. Sarı, tıp fakültesi temsilcilerini fakültelerinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirterek, Tıp fakültelerinin sadece doktor değil, toplumun her alanında aktif bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini vurguladı.
Tıp eğitimi alanında paylaşımların yapıldığı çalıştay aynı zamanda, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen tıp fakültesi öğrencilerine birbirlerini tanıma ve kaynaşma ortamı yaratarak, öğrenci temsilcilerinin sosyal ve kültürel paylaşımına faydaları olurken, geleceğin hekimlerinin vizyonlarının gelişimine de katkı sağladı.
Çalıştaya katılan tıp fakülteleri ve temsilcileri:
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mehmet Orhan Büyükdinç, Melda Dilek
Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Alper Selim Kocaoğlu
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Müge Kaya
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Alparslan Ertenlice
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kemal Şener
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yunus Bağcı
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mehmet Özkent
Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mustafa Karabulut
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Alparslan Yazıcı
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, Habip Resul Birinci
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sefa Çetinkaya
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ali Sinan Açıl
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mehmet Tugay Yumuk
Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mehmet Fatih Şıltak
Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Alper Yarımbaş
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tahir Küçükoğlu, Hakan Candan
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ersin Üçon
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ezgi Sönmez