Medimagazin logo

Tek uzman tüm hastalıklar dönemi!

Görev yaptığı ilçede tek uzman olan bir doktor sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Diğer branşlardan randevu alamayan hastalar bana geliyorlar, uzmanlık alanım dışında olduğunu kabul ettiremiyorum. İmdat!" ifadelerini kullandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Tek uzman tüm hastalıklar dönemi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Görev yaptığı ilçenin tek uzman doktoru olan bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı,  sosyal medyadan yaptığı paylaşımda diğer branşlardan randevu alamayan tüm hastaların kendisine gelmesinden yakındı. 

Uzmanlık alanı dışında birçok hastanın tedavi etmesini istediğini ifade eden uzman doktor, yetişkinler için tanı tedavi reçete yetkisinin olmadığını bile kabul ettiremediğini söyledi.

@drbusra isimli kullanıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İlçede tek uzman doktorum, diğer branşlardan randevu alamayanlar bana geliyorlar. Miyopi derecesi ölçme, burun damar çatlağı koterize etme, odyometri ve hatta yetişkinler için tanı tedavi reçete yetkimin olmadığını, uzmanlık alanım dışında olduğunu kabul ettiremiyorum. İmdat!" ifadelerini kullandı.


 

uzman doktor
brans
ilce
doktor
recete yetkisi
Yorum (7)
uzman hekim
halkın geneli zaten bunu yapıyor, kendi şikayetiyle ilgili bölüm doluysa hangi branş boş ise oradan randevu alıyor ve yanlış yaptığını söyleyen doktorla tartışıyor. mesela nöroloji doluysa üroloji'den randevu almayı gayet normal sayıyorlar ve bakmak zorundasın diyerek büyük sorun çıkarıyorlar.
62
Cevapla
bahtiyar Kul
poliklinik hastalarinin %90 saglik ocaklarinda tani ve tedavisi yapilabilabilir. neyimiz dogru ki,
31
Cevapla
Hekim
aslında sağlıkta ipin ucu çoktan kaçtı. sözleşmeli yöneticilik, kamu hastaneleri ,birliği, 5 dakikada bir muayene ,ek ödeme alamayan binlerce hekim ve işi çözme zihniyetinden uzak nasıl olsa benim gelirim garantili diyen başhekimler ve sonuç: sağlıkta sönüşüm
34
Cevapla
S.Serdar
sevk sistemi düzgün işlemediğinden poliklinikler sağan soldan yanlış bilgilerle ileri incelemeye gerek olmayan, 1. basamakta hallolabilecek hastalıklardan dolup taşıyor. randevu alıp muayeneye gelmeyenler de cabası. sağlık sistemi koruyucu hekimliği ve 1. basamağı bitme noktasına getirmiştir. yazık.
27
Cevapla
Devrimci Derviş
muayeneye gelen hastalarımın abartısız yüzde doksanı (%90 ) fiziken benden daha sağlam ama ne yapsan şikayetleri bitmiyor. bence memleketin yarısı depresyonda diğer yarısı da psikozda gibi. rusya 'da bizim hastanelerle eşdeğer hastanelere hafta içi gittiğimizde koridorlar neden bomboş gözüküyor ki
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir