Medimagazin logo

"Tam Gün Yasası, hekimlerin görüşleri alınmadan hazırlandı "

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, sağlıkta dönüşüm sürecinde doktorların karşı karşıya kaldığı Tam Gün Yasası'nın, hekimlerin görüşleri ve önerileri alınmadan hazırlanmış ve hekimlerin yüzde seksen doksanı tarafından kabul görmemiş, kadük olmuş bir yasa olduğunu söyledi.
"Tam Gün Yasası, hekimlerin görüşleri alınmadan hazırlandı "
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-Mithat Günaydın, "Bu nedenle, Anayasa Mahkemesine götürülen Tam Gün Yasası anayasa aykırı olduğu gerekçesiyle kısmen iptal edildi. Sayıştay da muayenehanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak yürütmeyi durdurdu. İptal kararı, bu yasanın Sağlık Bakanlığı'nca yeniden değerlendirilerek gözden geçirilmesi için fırsat doğurmuştur." dedi.



Sağlık Bakanı'nın hekimleri göz ardı ettiğini ileri süren Günaydın, "Bugün, birin dördündeki uzman hekimin maaşı bin 700 TL'dir. Döner sermayeyle verilmeye çalışılan ücret gerçekçi değildir. Zira, birçok parametreyle değişebilmekte, emekliliğe yansımamakta ve hastayla hekim arasında para ilişkisini kaldırmamaktadır. Yasa, hekim döner sermayeden yüksek ücret hak etse dâhi, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'ndan elde edilen gelirlerle döner sermayeden gelen paranın miktarı hekimlere tavan seviyeden dağıtılma imkânı vermemektedir." diye ifade etti.



Günaydın, Tam Gün Yasası'nın, Sağlık Bakanlığı tarafından hekimlere karşı oluşturulduğunu ön yargılar kırılarak hekimlerin özlük hakları, maaşları, emeklilik şartlarının yeniden düzenlenmesi ve mesleğin itibarının yeniden kazandırılarak hekimlerin geçimle ilgili kaygılarının, çalışma şartlarının düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Günaydın, şöyle devam etti: "Bunun yanında, hekimler potansiyel suçlu olarak görülmeyerek hastaneler de hekim hakları birimleri oluşturularak hekimlerin Sağlık Bakanlığını arkalarında destek olarak görmesi sağlanmalıdır. Samsun Tabip Odası olarak, kısmen iptal edilen tam gün yasasının Sağlık Bakanlığı'nca bütününün, hekimlerin ve tabip odalarının da görüşleri alınarak ve bu görüşlerin ideolojik olduğu ön yargısından uzaklaşılarak düzenlenmesini arzu ediyoruz. Sağlıkta dönüşümde atılan güzel adımların, sağlık çalışanını mutlu etmeden devam etmesi mümkün olmayacaktır. Zira, hizmeti vereni mutlu etmeden hizmeti alanın mutlu olması olanaklı değildir."

 
 

mithat günaydın
tam gün yasası
tabip odası
samsun tabip odası
Yorum (1)
zelal sevgen
ben büyünce baş hekim olmak istiyorum ve olucam sizin gibi üvvanlı bir doktor şerefli yeminli bir doktor olmak istiyorum olucam
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir