Medimagazin logo

‘Tam Gün’ yasaklarına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı yayımlandı

‘Tam Gün’ yasaklarına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı yayımlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

650 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile ikinci kez getirilen çalışma yasakları Anayasa Mahkemesi tarafından 18 Temmuz 2012 tarihinde iptal edilmişti.

İptal kararı Resmi Gazete’nin 1 Ocak 2013 günlü sayısında yayımlandı. Anayasa Mahkemesi; “çeşitli kamu kurumlarında çalışan tabip, diş tabibi ve uzman tabip gibi kamu görevlilerinin ikinci işte çalışma yasağına ilişkin kuralların” 6223 Sayılı Yetki Yasası’nın kapsamında yer almadığı, bu nedenle bu alanının KHK ile düzenlemeyeceğini belirterek iptal kararı vermiştir (Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı).

Anayasa Mahkemesi, iptal kararının yürürlüğünü 1 Temmuz 2013 tarihine ertelemiştir. Ancak kararın yürürlüğünün sonraya ertelenmesi, Anayasaya aykırılığı Anayasa Mahkemesi tarafından saptanan kuralların uygulanmaya devam etmesi anlamına gelmemektedir.  Üniversiteler ve Sağlık Bakanlığı tarafından 650 sayılı KHK’nin İptal edilen hükümlerinin uygulanmasına devam edilmesi kesinlikle hukuka aykırıdır. 

İptal Kararının sonuçlarına ilişkin 20 Temmuz 2012 tarihinde TTB web sayfasında yayınlanan açıklama için tıklayınız (http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/hukuk-3256.html).

650 sayılı KHK’nin iptal edilen kararına dayanarak çalışma yasaklarının uygulamasına devam edilemeyeceğine ilişkin idare mahkemeleri tarafından verilen iptal kararları ve 26 Kasım 2012 tarihli TTB değerlendirmesi için tıklayınız (http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/hukukhaber-3452.html).

‘tam
gün’
yasaklarına
ilişkin
anayasa
mahkemesi’nin
gerekçeli
kararı
yayımlandı
Yorum (18)
Jin
Devlette calışan Uzmanlar tekrar muayenehane açabiliyor mu
0
Cevapla
cansu güven
Madem anayasanın 153 cü maddesine göre anayasa mahkememesinin kararları herkesi bağlıyor sağlık bakanı ve hükümet nasıl oluyor da anayasa mahkemesinin iptal ettiği bir konu hakkında vermiş olduğu iptal kararının daha mürekkebi kurumadan adeta anayasa mahkemesine meydan okurcasına aynı konuda hem de yetkisi olmadığı halde bir gece ansızın bir KHK çıkartabiliyor.Oysa adı üzerine ve anayasa mahkemesinin gerekçeli kararında da açıkca belirtildiği üzere KHK ler ancak savaş,afet gibi olağanüstü durumlarda başvurulacak bir yöntem.Bunca insan işyerini kapattı,yanında çalışanlar işsiz kaldı,en önemlisi de sağlık hizmetlerinde önemli aksamalar oldu.Bunun vebalini kim nasıl taşıyabilir.Kanunlar bir yana ilahi adalet herşeyden daha önemli.Herkesi vicdanlı ve adil olmaya davet ediyorum.
0
Cevapla
MESUT BAYRAKTAR
BU VİDEOLAR ZATEN GERÇEĞİ ANLATIYOR... http://tvarsivi.com/player.php?y=25&z=2013-01-03 19:48:00 http://tvarsivi.com/player.php?y=25&z=2013-01-03 19:49:00
0
Cevapla
Nazen kınacılar
İsteyen herkes nerede çalışıyor olursa olsun muayenehane açabilir arkadaşlar. Köprü altından çok su aktı ama genede açmak isteyen hemen yarın açabilir.....
0
Cevapla
gp
anayasaya göre devlet hastanesinde çalışan doktorların muayene açmasına engel bir durum yoktur ;kanunlar güçlerini anayasadan alır anayasaya karşı kanun olamaz,kanunlar anayasa hükümlerini biz vatandaşların anayasaya uygun bir şekilde yaşamamız için ve anayasada verilen hakları devlete ve diğer insanlara karşı koruyabilmemiz için vardır. Lafın kısası isteyen doktor istediği gibi çalışır bunun engellenmesi suçtur
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir