Medimagazin logo

Sağlık müdürlükleri, aile hekimlerini denetlerken biraz daha dikkat!

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Sağlık müdürlükleri, aile hekimlerini denetlerken biraz daha dikkat!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile Sağlığı Merkezimizde günlük polikliniğimi yapıyorum kapım kapalı..
"Teyzecim buradaki doktorlar mesaiye uyuyorlar mı, zamanında geliyorlar mı?"
Gümbür gümbür bir ses.. Kulaklarıma inanamıyorum aynı sesi bir kez daha duyuyorum .Kapım hala kapalı "Sana diyorum satinde gelip gidiyorlar mı sağlık ocağına?"


Sonradan adı geçen teyze 74 yaşında çok sevdiğim bir hastamdır dizindeki artrozu için muayeneye gelince hasta kartını da açıyorum.. Bakıyorum teyzeciğim ilkokulu bitirememiş. Okur-yazarlık belgesini ise milli eğitimin öğretmen yetersizliğinden imam ve muhtarlarla ortak yürüttüğü kurslarla almış. Nerden mi biliyorum? Okur-yazar olmayanlar listesini ise zaten Milli Eğitime biz vermiştik..


Çok Değerli Bakanlık Yetkilieri, Çok Değerli Müdürlük Yetkilileri,
Tıp Fakültesi bitirmiş, Acillerde, ambulanslarda hastanın yaşamını emanet ettiğiniz, yüzlerce gebe ve bebeğin doğum öncesinden hertürlü takip ve aşısına kadar sorumlu tuttuğunuz hekimlerinize az biraz saygınız kaldıysa; Bu tarz davranışlarla bizim onurumuzu yerlerde süründürmekten lütfen vazgeçiniz.
Kendiniz yapmanız gereken görevleri -Mesaiyi denetlemek gibi- Okuryazaralığı şüpheli teyzelere koridorlarda bağırttıra bağırttıra lütfen ama lütfen sordurmayınız.


Bizim değerimiz yeteri kadar düştü düşüyor böyle uygulamalarla..


Ancak siz de aynı gemidesiniz unutmayın lütfen..

Saygılarımla..
Dr.B.D

sağlık
müdürlükleri
aile
hekimlerini
denetlerken
biraz
daha
dikkat!
Yorum (4)
Mehmet Deniz
Bu hükümetin sağlık personeline karşı tutumunu baştan aşağıya gözden geçirmesi gerekiyor. Hasta hakları birimleri doktoru karalama ve iftira merkezi olmuşken bir de bu tipleri hastahanelerde görmeyiz umarım.
0
Cevapla
Ali Cansever
Toplum Sağlığında görevli ebe ve hemşireler ellerine verilen forumları doldurmaya çalışırken böyle kepazelikler çok oluşuyor.Bir önlem şart.
0
Cevapla
Zlg
Değerli Meslektaşım Aynı gemide yer almamıza rağmen Aile Hekimliğini hakkı ile yerine getiren meslektaşlarımıza sözüm yok Fakat Bu sistemi sadece TSM de kalmamak ve Daha fazla para kazanmak için yapan meslektaşlarımla aynı gemide olmak da istemem doğrusu. zira Aile hekimliği sistemini özel muayenehane hekimciliği gibi düşünen bu nedenle de kimseye hesap vermem istediğim saatte gider gelirim diyen arkadaşlara tavsiyem ise o zaman esnek mesai denen bir uygulama var ona göre çalışma programı yapsınlar derim.
0
Cevapla
faruk yılmaz
ZORLA MI AİLE HEKİMİ YAPTILAR.. ÜÇ KURUŞ PARA İÇİN HEKİMLİK ONURUNU SİZ YERLERLE DÜŞÜRDÜNÜZ BAKANLIK DEĞİL..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir