Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarından şikayetçi olmadı, asıl soruna dikkat çekti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, üzerinde oynadığı sehpadaki camın kırılması sonucu kolundaki damarı kesilen ve kaldırıldığı hastanede duran kalbi tekrar çalıştırılan 3 yaşındaki Sancak Fındıklıoğlu, hastanedeki tek kalp damar cerrahi uzmanın izinli olması nedeniyle başka hastaneye sevk edilmek istenirken yolda öldü. Küçük Sancak, ailesinin isteği üzerine dedesinin oturduğu Denizli'de toprağa verildi.
Kaynak: RADİKAL
Sağlık çalışanlarından şikayetçi olmadı, asıl soruna dikkat çekti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fethiye’de emlakçı, 45 yaşındaki Ercüment Fındıklıoğlu ile turizmci 35 yaşındaki İlknur Fındıklıoğlu’nun iki çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Sancak, geçen 8 Eylül’de evde tek başına oynarken cam sehpanın üzerine çıktı. Küçük çocuk, üzerinde çıktığı sehpanın camının kırılması sonucu bir anda kanlar içinde kaldı. Ailesinin çağırdığı ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun sol kolundaki atar damarın kesildiği belirlendi.

Hastanede duran kalbi tekrar çalıştırılan Fındıklıoğlu, tek kalp damar cerrahi uzmanın izinli olması ve yerine başka doktorun görev yapmaması nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Talihsiz çocuk, hastaneye 15 kilometre kala, Sakartepe Mevkii’nde ailesinin gözü önünde ambulansın içinde yaşamını yitirdi.


Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Fındıklıoğlu’nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından alınarak annesinin isteği üzerine dedesinin oturduğu Denizli’ye götürülüp, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Acılı baba Ercüment Fındıklıoğlu, DHA muhabirine, "Hastane ve sağlık çalışanlarından şikayetçi değiliz. Ancak başkalarının canlarının yanmaması için hekim sayılarının artırılması gerekiyor. Hastanede ikinci hekim olsa belki de evladım şu anda hayatta olacaktı. Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce bu duruma el atması gerekiyor" dedi.

Cavit AKGÜN/MUĞLA/DHA

sağlık
çalışanlarından
şikayetçi
olmadı
asıl
soruna
dikkat
çekti
Yorum (4)
Dr murat
Dikkat hasta kalp damar cerrahı olmadığı için ölmez arter kesisi bu hasta bariz kanayarak ölmüş erken Transfüzyon başlansa idi iyi resüsite edilse idi hastanın kurtarılma şansı olurdu damar bağlamayı bilen cerrah yokmu fethiye de
0
Cevapla
aydin sinal
kalp-damar cerrahinin bu olayda ne fonksiyonu var anlamadim?kolundaki hangi damar kesilmis?kanamayi durduracak cerrah,narkoz ve transfüzyon yapacak anestesist yokmu?baska hastahaneye cardio vasküler cerrahi icinmi yollaniyordu? vallahi türkiyede insanlar beles yasiyorlar,insanlarin bu kadar kolay öldügü bir ülke herhalde afrikada vardir.
0
Cevapla
murat 124
valla kaci hala oradadir bilmiyorum da ..fethiye devlet hastanesinde bakalim ne varmis.. acilde 11 dr gorunuyor 6 anestezi uzmani 1 nrs 1 cocuk cerrahisi uzmani 7 genel cerrah 1 gohus cerrahisi uzmani 6 kadin dogumcu 1 gkdc 2 kardioloji uzmani 5 ortopedist 1 plastik cerrahi uzmani 4 uroloji uzmani bunlar kor gozum parmagina operasyona giriyor damara mudahale edebilir diye tahmin ettigim kadrolar.. ki bunun daha hemodializi var ic hastaliklari vs var ha hatta international patient departmenti bile var ne diyorsunuz.. yine fethiyede ozel *** hastanesi 24 dr la.. baska bir ozel hastane de 42 dr la hizmet veriyor hani soylemesi ayip sevkettikleri sitki kocman da o kadar dr yok.arastirma gorevlilerini saymazsaniz.yine gkdc de 1 kisi cocuk cerr 2 kisi anestezide 2 kisi var.. neyse ailenin basi saolsun..
0
Cevapla
yakup
Malpraktis yasasından dolayı kimse artık hastaya el sürmek istemiyor.Eğer hastaya kan transfüzyonu yapıp allerjik reasksiyon yada bir sürü komplikasyon çıksaydı,görevi olmadığı halde damara müdahele edip emboli ve felç olsaydı vs vs. Hayatını kurtaran suçlu olurdu.Artık yasalardan dolayı kimse görevi dışında iş yapmıyor.O eskidendi abilik ve babalık...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir