Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor

Sağlık Bakanlığının, 2012 yılı bütçesinin görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, tam güne karşı olmadıklarını dile getirerek, ancak bu konuda büyük sıkıntılarla karşılaşılacağını, sağlık eğitiminde aksamaların yaşanacağını, tam günle ilgili düzenlemede büyük eksiklikleri bulunduğunu savundu.

Kuşoğlu, sigara ile savaşta, aile hekimliğinde cesaretli adımlar atıldığını da ifade etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, aile hekimliği uygulamasının çok prim yapmadığını öne sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, sağlık çalışanlarının memnuniyetsizliğinde, bir sistemin sağlıklı olup olmayacağını sordu.

''Elinizi vatandaşın cebinize soktunuz'' diyen Çam, tedavi başına katılım payının, yıl sonuna kadar 2,3 milyar liraya ulaşacağını söyledi.

Çam, sağlığın, artık KHK'lar ile yürütüldüğünü, sağlık hizmetlerinin vatandaşın ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu, hastanelerin son KHK ile özel işletmeye dönüştüğünü ileri sürdü.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi gerektiğini belirtti.

Sigara ve obezite ile mücadelenin takdir edilmesi gerektiğini dile getiren Akçay, ''Ancak uyuşturucu ile mücadeleyi burada dile getirmezsek görevimizi yerine getirmemiş oluruz'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Türk Tabipleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Diş Hekimleri Birliği gibi meslek örgütleriyle bir çatışma alanında olduğunu iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, hastanelerde rehin kalmaların yaşandığını ileri sürdü.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise hekimlerin, kaybedilen anneler ve çocuklar için gözyaşı döken kişiler olduğunu belirterek, bebek ve anne ölüm oranlarındaki düşüşe dikkati çekti.

Ünüvar, milli gelir artışı ve ekonominin büyüklüğü kadar sağlık alanındaki göstergelerin de önemli olduğuna değindi.

Ekonomik gücü zayıf kişilerin az yıldızlı, ekonomik gücü iyi olanların çok yıldızlı otellerde kaldığını, hiç kimsenin odasını başkasıyla paylaşmadığını kaydeden Ünüvar, ''Sağlıkta niye bunu ön plana çıkarmıyoruz?'' diye sordu.

Bundan 25 yıl önce korucu sağlık hizmeti denildiğinde sadece aşının anlaşıldığını ifade eden Ünüvar, bugün aşının yanına işitme, görme taramaları koymak, demir, D vitamini vermenin de gerektiğini söyledi.

Ünüvar, 15 yaş üstü sigara içme oranının düştüğüne işaret ederek, tütünle mücadelede toplumun bir kesimini karşısına alındığını, dumansız hava sahası yaratmanın kolay olmadığını belirtti.

sağlık
bakanlığı
bütçesinin
görüşmeleri
devam
ediyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir