Medimagazin logo

Sağlık Bakanı yanıt verdi: Taban ödemelerde haksızlık yok mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mikrobiyoloji ve biyokimya branşlarının ek ödemeleriyle birinci basamak taban ödeme katsayılarına ilişkin açıklamada bulundu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı yanıt verdi: Taban ödemelerde haksızlık yok mu?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla ek ödemeye ilişkin sorulara yanıt vermeye devam ediyor.

Sosyal medya hesabından tweetler atan Koca, mikrobiyoloji ve biyokimya branşlarının ek ödemeleri ile birinci basamağın taban ödeme katsayılarına ilişkin merak edilenleri yanıtladı.

“Mikrobiyoloji, Biyokimya gibi branşların taban ödemesinde haksızlık yok mu?” ve “Birinci basamakta taban ödeme katsayısı düşük tutulmadı mı?” sorularını yöneten Koca, sorulara şu sözlerle yanıt verdi:

saglik bakani fahrettin koca
ek odeme
birinci basamak
mikrobiyoloji
Yorum (14)
Fizyoloji Uzmanı
mi̇krobi̇yoloji̇ ve bi̇yoki̇mya branşlarina haksizlik yapildiği doğrudur. ancak ayni şeki̇lde temel tip bi̇li̇mi̇ branşi olan fi̇zyoloji̇ branşina çok daha büyük haksizlik yapiliyor. ki̇mse bu konuyu di̇llendi̇rmi̇yor. 1.2 katsayı hak mıdır pratisyen hekim katsayısı 1.4 iken?
13
Cevapla
iki çalışan iki izin yönetmeliği
taban ve teşvi̇k ek ödemesi̇nde; 1.basamakta i̇zi̇n ve raporlarda kesi̇nti̇ yoktur, 2. ve 3.basamakta kesi̇nti̇ var görünüyor, yazim hatasi olabi̇li̇r mi̇ yoksa gerçekten ayni kurum çalişanlarina farkli uygulama mi var? 20 gün izinde birinde en az 10.000 lira kesilirken diğerinde kesinti olmayacak.
10
Cevapla
Fizyoloji Uzmanı
amaç heki̇mi̇n özlük haklarini i̇yi̇leşti̇rmekse heki̇m olan temel tip bi̇li̇mi̇ öğreti̇m üyesi̇ i̇le heki̇m olmayan arasindaki̇ fark i̇yi̇ anlaşilmali. branş ayrimi yapilmaksizin heki̇m olan tüm temel tip bi̇li̇mi̇ uzmanlarina 4.5 taban katsayisi i̇le 3 kadro ünvan katsayisi uygulanmali.
12
Cevapla
Fizyoloji Uzmanı
laboratuvarlarda çalişarak döner sermaye geli̇rleri̇ne katkida bulunan heki̇m fi̇zyoloji̇ uzmanlarinin taban ve teşvi̇k ek ödemeleri̇ hesaplanirken di̇ğer branşlar i̇çi̇n uygulanan ayni taban ve teşvi̇k ek ödeme katsayilari kullanilmali ki̇ mağduri̇yet yaşanmasin. hak kaybi olmasin.
7
Cevapla
dr.mikro
mikrobiyoloji ve biyokimya uzmanlarının pdc mağduriyeti var. tüm hekimlere 4924 sözleşme hakkı veya maaşı verilmelidir.2,5-3 kat maaş farkı var. zamanla toplam gelirin % 70 i maaş % 30 u ek ödeme vs. dengesi sağlanmalı ve iyileştirmeler yönetmelikle değil yasayla ve temel maaşta yapılmalıdır.
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir