Medimagazin logo

Sağlık Bakanı aile hekimliği yönetmeliğine ilişkin merak edilen 4 soruya yanıt verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aile hekimlerinin ücretleri ile ilgili yönetmeliğe ilişkin merak edilen sorulara yanıt verdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı aile hekimliği yönetmeliğine ilişkin merak edilen 4 soruya yanıt verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Aile Hekimliği Sözleşme Ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sosyal medya hesabından yönetmeliği duyuran ve yönetmelikle beraber aile hekimleri ile  ASM çalışanlarının kendileriyle ilgili mevzuatlar çerçevesinde taban ek ödemesi ve teşvik ödemesinden yararlanacaklarını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yönetmeliğe ilişkin merak edilen dört soruya ve cevabına yer verdi.

Aile hekimlerinin sabit taban ek ödeme ve teşvik ödemelerine ilişkin soruların yanıtları şöyle:
 

saglik bakani
aile hekimleri
yonetmelik
fahrettin koca
Yorum (15)
dr.mikro
bu kadar karmaşaya gerek var mı? örneğin bir hakim bunlar ile uğraşıyor mu? tüm hekimlere emekliliğine yansıyan kariyer ve eğitimine uygun (en az 4924 sözleşmeli hekim maaşı) verilmelidir. zamanla toplam gelirin %70 maaş %30 u ek ödeme döner vs. dengesi sağlanmalıdır.
30
Cevapla
iki farklı uygulama
iki aile hekimi sırayla izin alırsa günlük ortalama hasta sayıları iki kat artacak, hem 1 hafta tatil yapacaklar hemde izinli oldukları için kesinti olmayacağı gibi ek ödemesi iki kat artacak, biz uzman hekimlere ise 1 haftada 2400 lira kesinti olacak, hekim sendikaları bu konuda ne der acaba.
5
Cevapla
dr.hesap uzmanı
soruyorum: birinci basamakta yıllık izin ve raporlara kesinti yok peki 2,ve 3, basamakta çalışan hekimlerin hem taban destek ödemesinde hem de teşvik ek ödemesinde izin ve raporlarda kesinti var, biri bunu açıklasın, aynı kurumda çalışanlar arasında ayrımcılık var. sendikalarımız ne diyor?
7
Cevapla
iki farklı uygulama
yeni aile hekimliği yönetmeliğine göre taban ve teşvik ek ödemesi alacak olan aile hekimlerinden izinlerde kesinti olmuyor diğer hekimin hastası ve alacağı ek ödeme artıyor, 2.3. basamakta ise hekimlerin her bir gün izninde günlük 350 lira kesilecek, bu haksızlık değil mi?
8
Cevapla
ferhatoğlu
sayın bakana teşekkür ederim. lakin taksitle konuşmasını yakışık bulmadım. tüm hekimleri unutmayacağınızı siz biliyorsunuz. bunu tüm hekimleri kapsayacak şekilde düşünüyoruz, ancak sırayla yapacağız denilse bu kadar tepki toplamazdı. ayrıca başlangıcının aynı olması lazım. hani adalet !!!
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir