Medimagazin logo

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet göreve ikinci kez talip

80'nin üzerinde projeyi uygulamaya koyan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet " 2. dönemde de bu projeleri tamamlamak ve yeni projeler üretmek için İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Adayım"
Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet göreve ikinci kez talip
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektör adaylığını açıkladı. 19 Ocak 2009 yılında rektörlük göreve başlayan Prof. Dr. Söylet' in görev süresi 19 Ocak 2013 tarihinde doluyor. Aralık 2012 tarihinde rektörlük seçimlerinin yapılması tahmin ediliyor. Prof. Dr. Yunus Söylet 14 Mayıs 2012 tarihinde rektörlük seçiminde YÖK Üyesi olarak girmenin etik olmayacağı gerekçesiyle bu görevinden de istifa etmişti.

 

-Eğitim anlayışı giderek değişiyor, Yaşam Boyu Eğitimin önemi artıyor-

 

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet göreve geldikten sonra İstanbul Üniversitesindeki bilimsel yayınların sayısı %20'nin üzerinde arttı. Öğretim üyesi başına düşen bilimsel yayında da %19 a varan artış sağlandı. Eğitim programlarının yeniden yapılandırılması sağlayarak son üç yılda %15'in üzerinde yeni diploma programı açtı. Yaşam Boyu Eğitim politikasıyla Çocuk Üniversitesi, Uzaktan Eğitim, Sürekli Eğitim Merkezlerini kurdu. Açık Öğretim Fakültesi kanalıyla da her lise mezunlarının üniversite mezunu olması için ciddi adımlar attı.

 

-İÜ'de artık 3 öğün yemek kaliteli ve çok uygun fiyat ile öğrencilerimize veriliyor-

 

İstanbul Üniversitesinde göreve geldiğinde bir çok öğrencinin günlük beslenme gereksinimini sadece öğle yemeğinde saat 11.00 'da ve saat 14.00 da iki kez yemek alarak çözdüğünü fark eden Prof. Dr. Söylet, 2009 yılında ilk olarak yemekleri üç öğüne çıkarttı.

 

-Bilgiye erişimi kolaylaştırdık-

Prof. Dr. Söylet "Üniversitemiz için geçen süre içinde elimizde geleni yaptık. Tapusu olmayan arazilerimizin hemen hepsinin tapusunu aldık. Bina sorunlarımız için eski binalarımızı restore ederken, projeler geliştirdik, yeni binaların inşaatına başladık. Özellikle tarihi eserlerimize sahip çıkarak üniversite tarihinde görülmemiş bir restorasyon çalışmasına giriştik. Bu noktada çok büyük bir ilerleme kaydettik. Süleymaniye’nin, Beyazıt’ı çehresi değişti. Teknolojik alt yapımızı yenileyerek hem bürokratik işlemleri hızlandırdık hem de bilgiye erişimi kolaylaştırdık"

 

- Tek tip olmaması gereken kurumların başında üniversiteler geliyor-

 

Üniversitelerde mutlaka farklılıklar olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Yunus Söylet " Tek tip olmaması gereken kurumların başında üniversiteler geliyor. Farklılıklarıyla zenginleşmiş akademik ve idari kadroya sahip olan İstanbul Üniversitesinin yönetiminde de her farklı eğilimler temsil ediliyor. İkinci dönemde de aynı biçimdeki yönetim anlayışımı sürdüreceğim" dedi. Prof. Dr. Yunus Söylet  sözlerine şöyle devam etti "Akademik özgürlüklerin savunucusuyuz. Son 3,5 yıldır bunun için uğraştık ve uğraşmaya da devam edeceğiz".

 

-Cerrahpaşa ve Çapa Yerleşkeleri yeniden yerinde inşaa edilecek-

 

İstanbul Üniversitesi hastanelerinin yeniden yapılandırılması için büyük çaba sarf eden İÜ Rektörü Prof. Dr. Söylet " Bu proje bir Türkiye Projesi. Cerrahpaşa ve Çapa yerleşkelerimiz yerinde yıkılıp yeniden yapılacak. proje çalışmalarımıza hemen başladık. Ekim sonu kasım başı gibi hastanelerin projeleri hazır hale gelecek." dedi.

prof. dr. yunus söylet
i̇stanbul üniversitesi
rektör adaylığı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir