Medimagazin logo

Rektör: Bakanlık gerek yok dese de uzmanlık hastaneleri kuracağız

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzeffer Elmas, Sakarya’da kurulacak olan ihtisas ve dal hastaneleri için onay aldıklarını ve projelendirmelere başladıklarını ifade ederek, “Kalp damar, onkoloji, çocuk, fizik tedavi gibi özel branş hastaneleri için planlamalara başladık” dedi.
Rektör: Bakanlık gerek yok dese de uzmanlık hastaneleri kuracağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAKARYA-Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas öğrencilerini bu yıl ilk kez Sakarya’ya getiren Tıp Fakültesi ve yeni kurulacak olan fakülteler ile ilgili açıklama yaptı. Elmas ayrıca, Sakarya’ya SAÜ bünyesinde yeni dal hastaneleri, yeni ihtisas hastaneleri açmak konusunda onay aldıklarını ve bu konunun projelendirme safhalarını sürdürecekleri söyledi.


Tıp Fakültesini 5 yıl önce açmalarına rağmen öğrencileri bu yıl ilk kez Sakarya’da öğrenim gördürdüklerini ifade eden Prof. Dr. Elmas “Bu bölümde ki öğretim üyelerinin sayısı geçen sene 25 ti. Şu anda 90’a doğru çıkıyor. İdeal kadro sayısı yatak sayısı böyle olduğu sürece 150 civarıdır. 5’nci yıl oldu fakat öğrencilerimiz Kocaeli’nde okuyordu. Biz bu konuda geçen seneden beri söylüyoruz, öğrenci alacağımızı. Fakat şöyle bir şey karşımıza çıktı. Mayıs ayında YÖK bazı koşulları ifade ederek bize öğrenci vermeyeceklerini söyledi. Tıp konusunda askeri koşullar var. Neticede oraya yeni bir dekan atadık. Bu konuda arkadaşlarımız yaz boyu gerçekten gece gündüz çalıştılar. Biz destek verdik. Bu çalışma bize 4 milyon TL’ye mal oldu. Bazı gelirlerimizden kısıp bunları verdik ve tıp fakültesinin öğrencilerinin buraya gelmesini sağladık. Cuma günü YÖK üyeleri hastaneye geldi ve morfoloji binasında binayı, laboratuarı incelediler. Hatta üyelerimiz dediler ki önceden bu plan hazır olsaydı da 100 öğrenci alsaydık. Çünkü 30 öğrenci aldık bu sene. Şu anda 100 öğrencinin kapasite uyumuna YÖK karar verdi” dedi.


Sağlık Bakanlığının gelecek tahminlerine katılmadığını dile getiren Elmas, “Bakanlık diyor ki, ‘biz hastaneleri yaptık bir 10 sene burada hastaneye ihtiyacı yok.’ Ama benim görebildiğim 400 yataklı bir sene sonra yetersiz kalmaya başlayacak. Dolayısıyla biz bu sene gittiğimizde Kalkınma Bakanlığıyla bütçe ile görüşmelerimizde Sakarya’ya SAÜ bünyesinde yeni dal hastaneleri, yeni ihtisas hastaneleri açmak konusunda onay aldık ve bu konunun projelendirme safhalarını sürdüreceğiz. Kurulması düşünülen ihtisas hastanelerinin kalp damar, onkoloji, çocuk, fizik tedavi gibi özel branşlar olacak. Tabi bunu tıp fakülteleriyle ortak yapacağız. Bunlar bu alanda ilk planlanan alanlar” diye konuştu.


Sakarya Üniversitesi bünyesinde yeni kurulacak fakülteler ile ilgili de konuşan Elmas, “Ayrıca kurmayı planladığımız diğer fakülteler arasında Diş Hekimliği Fakültesi var.” dedi.

sakarya üniversitesi
prof. dr. muzaffer elmas
sakarya üniversitesi tıp fakültesi
Yorum (1)
Ahmet
Sayin rektorun unuttugu bir nokta var. Bu hastaneleri ceviren en onemli eleman asistanlar ve daha da onemlisi hemsirelerdir. simdiki hastanede ciddi hemsire sikintisi cekiliyor, ihtisas hastanesini acsaniz da bakanlik hemsire vermez ise bosuna yatirim yapmis olunur. Oncelikle simdiki mevcut hastaneye hemsire bulunmasi gerekli. Diger konu da, ihtisas hastanesini actim demekle ihtisas hastanesi olmaz ki. Yetismis birikimli elemanlara ihtiyac vardir. Rektor bey herhelde tipci olmadigindan olsagerek durumun pek farkinda degil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir