Medimagazin logo

Rapora 'radyolog ve kardiyolog' ayarı

Down sendromlu ve kalbi delik bebeğin ailesini uyarmadıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve Adlı Tıp Kurumu raporuna göre suçsuz bulunan jinekolog Dr. A.N. ve Dr. C. A.'nın dosyası Yargıtay tarafından bozuldu.
Kaynak: SABAH - NESLİHAN KESKİN
 Rapora 'radyolog ve kardiyolog' ayarı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Yargıtay, Adli Tıp Kurumu'nda "Kardiyoloji ve Radyoloji" bölümü olmadığı için raporun gerçeği yansıtmadığını belirterek, dosyayı mahkemeye geri gönderdi.

 

İstanbul'da yaşayan Ayşe ve İsmet Koşar çifti, hamilelik takibini Nuhoğlu'na yaptırdı. Ancak 24 Nisan 2007'de gerçekleşen doğumun ardından kâbus başladı. Bebek down sendromlu ve kalbi 3 yerinden delik dünyaya geldi. Çift, ilerlemiş teknolojiye ve alanlarında uzman olmalarına rağmen, çocuklarının engelli olduğunu tespit edemedikleri ve ağır kusurlu oldukları iddiasıyla iki doktor hakkında 200 bin lira tazminat davası açtı.

 

Adli Tıp bebek üzerinde incelemeden sonra "Down sendromlu olduğu ultrasonda görülmeyebilir" diyerek doktorların bir hatalarının olmadığını belirtti. Çift, dosyanın Yüksek Sağlık Şûrası'na gönderilmesini talep etti. Ancak mahkeme, raporu delil olarak kabul ederek davayı reddetti.

Çift, dosyayı Yargıtay'a götürdü. Kararı bozan Yargıtay, "Radyoloji ve Kardiyoloji doktorlarının yer alacağı heyetin raporuyla karar verilsin" dedi.

 

'Engelli bebek' için doktora cezaya ret

engelli bebek
down sendromu
yargıtay
tıp hukuku
Yorum (18)
İ.Ö.
HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ SAYIN MESLEKTAŞIM CANINIZI SIKMAYIN.
0
Cevapla
ma
bence de ilerlemiş teknolojiye ve alanlarında uzman olmalarına rağmen insanlar hala özürlü bebek üretebiliyorlar,keşke anne ve baba biraz dikkat etselerdi de sağlıklı çocuk dünyaya getirselerdi. Ne yazık ki ilerlemiş teknolojiye ve alanlarında uzman olmalarına rağmen doktorlar hala ölüme çare bulamamışlardır bu sebeple bütün hekimleri meslekten men edip hastanelerin kapatılmasını şiddetle öneriyorum.
0
Cevapla
hasan ekim
Down sendromlu çocuk neden doğmasın ki? Herkesin yaşam hakkı var. Kürtajla aldırıp aile rahatlasın diye düşünülen bir mantığın bilimde yeri yoktur. Toplum içinde Down sendromlu, otistik vs her birey bulunabilmelidir. Doğmadan önce yapılacak tetkiklerle Down sendromlu vs bebekleri öldürmek haksız birşey olur. Belki uzuvları olmayan yaşam ümidi olmayan bebekler alınabilir (onlar zaten kolayca ultrasonla her hekim tarafından görülür), ama Down sendromlu da olsa yaşama son vermeyelim, varsın onlar da yaşasın. Kalbinde defekti olan çocuklar neden doğmasın ki? Kalbinde defekt olan çocukların defektleri Bugünkü teknolojiyle kapatılabilir. Amerikalı bir eğitimcinin bir sözü var; otistikler bile normal okula gidip dilüe olsunlar, oçem vs okullar zararlı olabilir. Her çocuk normal okula gitsin demekte. Çünkü onlara da ihtiyaç var, normal çocuklar onların sayesinde bazı şeyleri öğrenir, onlarda normal çocuklara uyumu öğrenir; Oçem vs onları farklılaştırır halbuki kaynaştırmak gerekir diyor. Bence haklı önemli olan insanlara eğitim vs hakkını tam verdikten sonra özürlü olması önemli değildir.Benim de bu şekilde özürlü bir çocuğum var, ama o bizim herşeyimiz, onsuz bir dünya bile düşünemiyoruz; iyi ki doğmuş.Belki mevcut toplum yapımızda yadırganıyorlar, ama olsun ergeç toplumda medenileştikçe kabul edecek, zaten devletimiz özürlüler için her türlü fedakarlığı da yapıyor.Eğtim için de Tohum vakfı vs faydalı kuruluşlar açılmaya başladı. Aile çekinmesin herşey iyiye gidiyor; o çocuk onlara bir yük değil belki bir kazanç olacaktır.
0
Cevapla
dr.feridun soğancı
malesef yargı biz hekimlerin elimizdeki cihazlarla her hastalığı anlamamız gerektiğine iman etmiş durumda. kardiak anomalilerin ancak & 40 oranında tespit edilebildiği bilimsel bir gerçek iken bunu yargıya ve yargıtaya anlatmak güç. usg yapmaktan korkar hale geldik
0
Cevapla
doktor
uzman yetmez kardiyoloji ve radyoloji profesörü olması lazım. normalde birçok yerde akşam göğüs ağrısı ile gidince en yakın kardiyolog 100 km ötede oluyor. radyologu arasan bana icap nöbeti yasada yok gelmem diyor. bacagı kolu moraran veya karnı agrıyan hastaya ultrasonsuz nasıl tanı koyacagız. elımızde ultrason probumu var. ama böyle bir olay olunca uzman görsün oluyor. profesör görsün hatta ordinaryus görsün hatta yurtdışından da uzmanlar fikir versin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir