Medimagazin logo

Profesörün isyanı: Hastanede akciğer filmi yok...

Finansal krizler ve firmalara olan borçlarıyla gündeme gelen üniversite hastaneleri, teknik yetersizlikler yaşamaya devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları bölümü Profesörü Bülent Tutluoğlu, "Hastanede akciğer filmi yok" diyor.
Kaynak: RADİKAL
Profesörün isyanı: Hastanede akciğer filmi yok...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Profesörü Bülent Tutluoğlu, Cerrahpaşa’daki maddi sıkıntılara ve teknik yetersizliklere dikkat çekti. “Cerrahpaşa 2011’den beri firmalara olan borçlarını ödemiyor” diyen Tutluoğlu, Cerrahpaşa’da göğüs filminin çekilemediğini Twitter hesabından duyurdu. Konuyla ilgili Radikal’e açıklama yapan Tutluoğlu, hastanenin içinde bulunduğu krizi şöyle anlattı: “Cerrahpaşa ve Çapa gibi üniversite hastaneleri çok büyük bir borçlanma altına girdi. Firmalardan malzeme alınıyor ancak 2011’den beri ödeme yapılamıyor. Bu yüzden firmalar artık Cerrahpaşa’ya malzeme vermek istemiyor. Bunun sonucunda şuanda Cerrahpaşa’da akciğer filmi bulunamaz hale geldi. Aynı zamanda bir takım eleman sıkıntıları da yaşıyoruz. Yani Cerrahpaşa gibi güzide bir üniversite hastanesinde bir takım imkansızlar içerisinde boğuşuyor ve bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.”

‘YETERSİZLİKLER ZİRVE YAPTI’
Bazı ilçelerdeki devlet hastaneleri bile üniversite hastanelerinden daha iyi durumda diyen Tutluoğlu, sıkıntıların son birkaç yıldır devam ettiğini ancak artık dayanılamaz duruma geldiğini belirtti. Tutluoğlu, Cerrahpaşa ve diğer üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu durumun nedenini, “ Hükümet birkaç yıldır üniversite hastanelerini Sağlık Bakanlığı’na bağlamaya çalışıyor ve bu yüzden üniversite hastanelerine yeterli yardım yapılmıyor” şeklinde açıkladı.

‘SORUN GİDERİLECEK’

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı İbrahim İkinceli’ye göre, şuan hastane için maddi bir kriz söz konusu değil. İkinceli, teknik bir sorun yaşandığını belirterek, “Dün gece acil bölümündeki röntgen ünitesi bozulduğu için şuan acil bölümünde akciğer filmi çekilemiyor. Teknik servis sorunu çözmeye çalışıyor ama bana henüz bununla ilgili bir rapor gelmedi. Eğer yurtdışından temin edilmesi gereken bir parça değişimi söz konusuyla süreç biraz uzayabilir ancak değilse birkaç gün içerisinde sorun çözülecektir” dedi.

BORÇ BATAĞINDA…

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp fakültelerinin borç batağında olduğu iddiası daha önce de basına yansımıştı. Geçen ay yayımlanan bir haberde üniversiteye ait bu hastanelerin, çoğu medikal firmalara olmak üzere piyasaya 322 milyon borçlanarak iflasın eşiğine dayandığı belirtiliyordu. İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörü Doç. Dr. Haluk Özsarı da söz konusu iddiayı doğrulamış, “Maalesef durum bu. Sorun sadece bizimle sınırlı değil. Türkiye ’deki bütün üniversite hastaneleri aynı sıkıntıları yaşıyor. Gelirler giderin sadece 3’te ikisini karşılayabiliyor” demişti.

profesörün
isyanı:
hastanede
akciğer
filmi
yok...
Yorum (9)
murat tuzukuru
sayın meslektaşım üzülmeyin lütfen! hastaları özel hastane veya muayenehaneye yönlendirmek için bunlar mükemmel gerekçeler. eğer hala bizlere tanınan ayrıcalığa rağmen muayenehane açmadınız ve bir özel hastaneyi parsellemediniz ise size ne diyeyim ben!!!!!
0
Cevapla
aydin sinal
Devletin üniversitelere ayirdigi para maaslara gidiyor,üniversitelerde kadro sayisi azaltilmalidir,Cerrahpasada ögretim üyelerine degil oda, masa-sandalya bile bulunmagini gazetelerden okumustum,misal genel cerrahi 63! ögretim üyesi .toplam profosör,docent sayisi 485! .Frankfurt tip fakültesi genel cerrahi(transplantosyon cerrahi dahil)2 profosör.4 docent,6 uzman basasistan ile calisir.
0
Cevapla
ali akyıldız
bir kürsüde yüzlerce hoca olup sadece bir kaçı hastanede diğerleri özel çalışırsa o hastanenin finansal yapısı sürdürülebilir mi? muaynehanecilik mutlaka gereklidir, mutlaka olmalıdır ama muaynehaneci hekim sadece muaynehanede olmalıdır
0
Cevapla
halim harap
Bunda şaşıracak ne var ki? Malumun ilanından başka bir şey değil. Apendektominin fiyatı 9 yıl önce de 400 tl idi. Bugün de 400 tl. Ama malzeme fiyatları öyle mi? Bilmem kaça katladı bu sürede. Dahası üniversite 2 milyonluk fatura gönderir, SGK kırpar kırpar 500 000 tl ye indirir onu. Onunda bir kısmını gene vermez. İstenen de bu değil mi zaten? Üniversiteler zarar etsin ki hükümet bunlara el koysun. Adamlar için zaten bilimin fennin bir önemi yok. Buralara kendi adamları dolsun yeter. Bunlarda azıcık bilim sevdası olsaydı; Hocanın mezun ettiği pratisyen hekim, profesör hocasının 2 katı maaş almazdı. Zihniyet bu işte.
0
Cevapla
ihsan
güzel güzel üniversite hastaneleri bu beceriksiz başhekimlerin elinde zarar etsin ki kamu özel işbirliği ile ucuza satın alabilelim üni. hastanelerini. sonra yönetmelik değişir sgk'dan oluk gibi akıtırız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir