Medimagazin logo

‘Poliklinik vardiya sistemi’ devam ediyor

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde Poliklinik Vardiya Uygulaması devam ediyor.
‘Poliklinik vardiya sistemi’ devam ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin 2 Ocak 2013 tarihinde Antalya Eğitim Araştırma ve Antalya Atatürk Devlet Hastaneleri’nin bazı branşlarında uygulamaya koyduğu ‘Poliklinik Vardiya Sistemi’nde birinci haftanın tamamlandığı kaydetti.

Dr.Taş açıklamasında, “Hastanelerimiz polikliniklerinde yaşanan hasta yoğunluğunun azaltılabilmesi amacıyla uygulamaya koyulan ‘Poliklinik Vardiya Sistemi’nden vatandaşlarımız sorunsuz bir şekilde faydalanmaya başlamıştır. Poliklinik Vardiya Uygulaması’nda ilk bir haftada Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bin 350 hasta, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’ne ise yaklaşık bin 400 hasta başvurmuş olup, en fazla müracaat her iki hastanemizde de Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz Polikliniklerine yapılmıştır. Bu uygulama ile 09.00-16.00 saatleri arasında hastaneye çeşitli nedenlerle gelemeyen vatandaşlarımızın da poliklinik hizmeti alabilmeleri sağlanmış olup, vatandaşlarımıza ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması hedeflenmiştir” İfadelerine yer verdi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, açıklamasında, vatandaşların Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz, Göz, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Psikiyatri, Çocuk Cerrahi, Çocuk Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Dahiliye ve Ortopedi polikliniklerinden, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz, Göz, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Ortopedi polikliniklerinden, 16.00 ila 23.00 saatleri arasında muayene olmaya devam edeceklerini bildirdi. Dr. Taş, polikliniklerde 16.00 ila 23.00 saatleri arasında muayene olmak isteyen vatandaşların T.C. kimlik numaraları ile söz konusu hastanenin internet sitesinden MHRS’ye (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) giriş yaparak veya 182 No.lu telefon numarasını arayarak randevularını alabileceklerini açıkladı.

‘poliklinik
vardiya
sistemi’
devam
ediyor
Yorum (8)
drm
Ne hakkınız var insanları 23:00 te işten çıkarmaya, haftada 1-2 gün ailesinden ayrı tutmaya?Ankaranın göbeğinde bile 15-20 hastadan fazlası gelmezken bu işkence niye?
0
Cevapla
tıp doktoru
doktorlara fazla mesai ücreti ödeniyor mu? yoksa sadece puan hesaplaması mı yapılıyor?
0
Cevapla
emre
Kesinlikle bir gün sayın genel sekreter başınıza bunlar gelecek bundan emin olabilirsiniz.hukusuzluğunuz ,işbilmezliğiniz dönüp dolaşıp ayağınıza dolaşacak.hangi yetkiye dayanarak bunu yapabiliyorsunuz hangi yasaya sığınıyorsunuz hiç bir şey bilmiyorsunuz ama hukuk bunu bozacağı gibi sizi bir gün gece nöbetine koyacaktır.siz sözleşmelisiniz istenilen sözleşme şartlarını kabul ederseniz çalışırsınız istemezseniz sözleşme imzalamazsınız.Ancak devlet memurlarının kanunuvar oturun okuyun çalışma saatleri kanunla belirlenmiş tüm devlet memurlarını bağlar keyfi uygulamaya devlette yer yoktur.devlet memurluğunu bilmiyorsunuz bu yüzden devlet memurlarına yöneticilik yapamıyorsunuz.sizin dediğinizi bırakın devlette uygulamayı özel hastanede dahi uygulayamzsınız.Artık mevzuatı uygulayın konuşurken konuşacak bir şeyiniz yoksada susun lütfen.
0
Cevapla
Ertem Küçükgıdılı
Meslektaşlarına hainlik yapanlar farkındaysanız yeni yapılanmada hiç bir şey elde edemediler ve yok olup gittiler. Şimdi depresif depresif dolaşıyorlar ve kimse suratlarına bakmıyor. Bakan da nefretle bakıyor. Ha yetki alan kişi diyorsa o şehirde yaşamam veya sadece yancı vakıf üniversitelerinde çalışırım. O zaman başka. Zaten bizim ülkede akademik titr böyle ilerliyor. Önce yönetici ol, sonra yancı üniversitede akademisyenliğe yatkınlığından ötürü !! akademisyen.
0
Cevapla
c.demirtaş
sayın sağlık bakanı lütfen vardiya mesai dışı çalışmamı değilmi bunu açıklığa kavuşturun döner sermaye ek ödeme tanımlarına göre mesai dışı çalışma nedir,doktorlar devlet memuru ise bu mesai dışı çalışmadır.ikincisi dr ların öğlen hastahanede kalmaları ve gerektiğinde hastalara müdahelesi mesai devamımı değilmi dokuz saat çalışıyoruz lütfen netleştirirmisiniz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir