Medimagazin logo

'Plastik cerrahi asistanı mobbing nedeniyle intihar etti' iddiası!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde plastik cerrahi asistanı Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun yaşadığı mobbing nedeniyle intihar ettiği iddia edildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
'Plastik cerrahi asistanı mobbing nedeniyle intihar etti' iddiası!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu hayatını kaybetti.

Ağcaoğlu'nun uğradığı mobbing nedeniyle intihar ettiği iddia edildi.

Genç doktorun vefatının ardından tabip odası ve sendikalardan pek çok mesaj yayımladı.

"Hekimler, yoğun iş yükü ve uzun çalışma saatleri nedeniyle tükenmişlik yaşıyorlar"

Dokuz Eylül Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümünce yapılan açıklamada, "Canımızı Uğurcan'ımızı kaybettik. Dokuz Eylül Üniversitesi Plastik Cerrahi ailesi olarak ailemizin bir ferdini kaybettik. Allah bizlere ve ailesine sabır versin. Hepimizin baş sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

İzmir Tabip Odasınca yayımlanan baş sağlığı mesajında, "Genç meslektaşımız, Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz." denildi.

Hekim Birliği sendikasından yapılan açıklamada, "İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun intiharı, asistan hekimlerin uzun süredir devam eden çalışma koşullarıyla ilgili sorunlarını bir kez daha açıkça gösteriyor. Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun hayatını kaybetmesi, hekimlerin maruz kaldığı baskı ve mobbingin ne kadar ağır ve hayati boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor. 

Asistan hekimlerin büyük çoğunluğu günde 13-14 saat çalışmak zorunda bırakılıyor. Öğlen saatlerinde başlayan nöbetler ertesi gece sona eriyor ve asistan hekimler bir sonraki sabah tekrar işe dönmek zorunda kalıyor. Ayda 11-12 nöbet tutan hekimler, yoğun iş yükü ve uzun çalışma saatleri nedeniyle tükenmişlik yaşıyorlar. 

Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun acı kaybı, sadece bir bireyin kaybı değil, sağlık sistemindeki yapısal sorunların ve ihmalin bir sonucudur. Hekim Birliği Sendikası olarak, hekimlerin insan onuruna yakışır koşullarda çalışabilmesi için acilen gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. 

Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun ailesine, arkadaşlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyor, vefatının hesabını soracağımızı ve takipçisi olacağımızı bildiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Genç asistanın intiharında yeni iddialar... 'Uğurcan'ın cenazesinde kliniğinden kimse yoktu'

doktor
mobbing
dr ugurcan agcaoglu
asistan hekim
izmir dokuz eylul universitesi hastanesi
plastik cerrahi asistani
Yorum (16)
Dr Hakan
çok üzüldüm gerçekten, maalesef bir duyarsızlık oluştu 6 ay sonra kimse hatırlamaz…
46
Cevapla
gitti
giden gittiğiyle kalıyor,yazıklar olsun.
30
Cevapla
A.Handan Kocagözoğlu
aynı sıkıntıları yaşayan biriyim, çok ama çok üzüldüm.ne zorluklarla doktor olmuş bir insanın geleceği,ona bağlanan umutlar,ailesinin yarınları yok artık.kıdemliler astlara eziyet ederken,kendilerinin de o yoldan geçtiğini söylüyorlar.bu onlara böyle bir hak vermemeli.ben şanslıydım.rahmet diliyorum
46
Cevapla
Yorumsuz
sevgili arkadaşlar, bu iş sizi üzüyor,yoruyor ise baş edemiyorsanız istifa edin, hiçbir şey sizin hayatınızdan önemli değil.
14
Cevapla
Hattori Hanzo
birgün herkes "fenev" li olacak, lakin vakit geçmiş olacak... müteveffaya yaradandan rahmet, kederli ailesine sabırlar dilerim. iş arkadaşları ve amirleri: kederlenmenize ve hatta birşey yapmanıza gerek yoktur.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir