Medimagazin logo

Performans sistemi değişiyor! Siz de katkıda bulunun!

Performans sistemi değişiyor! Siz de katkıda bulunun!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAYIN OKUYUCULARIMIZ,

PERFORMANSLA İLGİLİ GÖRÜŞLERE YOĞUN KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

YORUMLAR EN KISA SÜREDE DERLENEREK SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLİLERİNE İLETİLECEKTİR.


MEDİMAGAZİN
 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha once Medimagazin’e yaptığı açıklamada performans sistemiyle ilgili olarak köklü değişiklikler yapılacağını belirtmişti.

 

Yapılacak değişikliklerde tıbbi uygulamalarda 3 önemli madde göz önüne alınacak;

1-Zaman

2-Risk

3-Beceri

 

Sağlık Bakanlığı şu an bu 3 ana maddeye gore performans puanlarının yeniden düzenlenmesi için çalışıyor.

 

Sağlık Bakanıyla o günkü yapılan mülakatta Medimagazin okuyucularının da yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili görüşlerinin alınıp, Sağlık Bakanlığına bir rapor olarak verilmesi kararlaştırıldı.

 

Bu anlamda siz okuyucularımızın görüşlerini (Performansın geneline yönelik veya branşlarla ilgili spesifik konularda) burada toplayarak Sağlık Bakanlığına ileteceğiz.

 

Görüşlerinizi yorum olarak 1 hafta boyunca yazabilir veya info@medimagazin.com.tr adresine gönderebilirsiniz.
 

performans
sistemi
değişiyor!
siz
de
katkıda
bulunun!
Yorum (501)
Dr.Cevdettokat
Öneriler: 1)Performansta zorunlu mesleki sigortada olduğu gibi branşlar arasında RİSK KATSAYISI olmalı.İcabı ve acili olan branşların ödeme risk katsayısı yüksek olmalı. 2)Temel maaş artırılıp döner sermaye miktarı azaltılmalı.Maksimum alınacak döner miktarı 5000 tl.yi geçmemeli.Branşı ne olursa olsun 2 hekim arasında döner sermaye uçurumu olmamalı. 3)Her branşın kıyaslanması kendi içinde yapılmalı. 4)Gece acil ameliyat puanları ameliyatın ciddiyetiyle orantılı olarak belirgin şekilde artırılmalı. 5)Kanser ameliyatları ayrı bir kategoride ele alınıp dişe değer bir puan verilmeli.
0
Cevapla
muharrem çilingir
performans hesaplanırken mesela ben çocuk uzmanıyım o halde o ildeki çocuk uzmanları performans ortalamasına göre veya türkiye çocuk hastalıkları uzmanları performans ortalamalarına göre veya hastanelerin büyüklük ölçeklerine göre değerlendirilmesi gerekir
0
Cevapla
kasabalı
Öncelikle elde edilecek aylık gelirin % 70'i sabit gelir olmalı ve emekliliğe aynen yansımalıdır,eğer maliyeyi aşamayız denirse bunun bir kısmı döner sermayeden karşılanabilir ama sabit gelir olmalıdır ve gerekirse havuz oluşturup hastaneler arası aktarım da yapılabilmelidir.% 30 gelir performans ile değişmeli ve zaman risk tekniğin zorluğu branş içinde belirlenecek puanları oluşturmalı, branşlar arasında da eğitim süresi, branşın özelliği gereği hasta yatırma ameliyat veya poliklinik olup olmaması, risk ,icap nöbet ve daha bir çok faktör harmanlanarak branş katsayısı belirlenmelidir.aynı şekilde aile hekimlerinin de gelirinin büyük kısmı sabit olmalı kayıtlı hasta sayısı küçük bir kısımda farklılık yapmalıdır, emekliliğe yansıması da artırılmalıdır ve hekimlerin tümü hakettiği iyi ücreti almalıdır. Çalışma sahası, yeri ,ihtisas ,branşın zorluğu da hekimler arasında ücret farklılıklarını oluşturmalıdır.
0
Cevapla
sibel aydın
daha önce 250 yatak kriteri yüzünden mağdur olan BİYOKİMYA uzmanları şimdi YÖNERGE yüzünden mağdur olmakta.atamalar PDC ye göre ama performans yönergeye göre olduğu için mağdur olmaktayız.yapılan iş aynı ama hastaneler arası çok farklar olmakta.önerim YÖNERGENİN PDC ye göre güncellenmesi, pdc sayısı kadar olanlara tam ortalamadan performans, her ne sebeple olursa olsun PDC fazlası olarak gelene belli oranda daha az performans olmalı,onu göze alarak tayin yaptırmalı.çünkü kadro varken gelen ilk kişiler diğerleri yüzünden mağdur olmaktadır. ayrıca bu yönerge EĞİTİM hastanelerinde yokken, herkes hakettiğini alırken HİZMET hastanelerinde niye var? HER İKİSİDE BİYOKİMYA UZMANI VE AYNI İŞ YAPILIYORKEN?
0
Cevapla
sd
Değişecek sistem insanları''PUAN' olmaktan çıkarıp ''HASTA'' konumuna getirebilecek mi?Çalışanları birbirinin puanlarını takip etmekten, bilgisayar oyunu gibi puan toplamaya çalışmaktan kurtarabilecek mi?Yoksa hamam aynı da tasları mı değişecek? Yapılması planlanan değişikliğin boyutu nedir?Dostlar alışverişte görsün tarzında değişiklikler durumu kötüleştirebilir zira farkında değiller ama (ben dahil) devletmiş özelmiş demeden hekimliği bırakmayı düşünen bir grup doktor efendi çıktı ortaya çünkü yaptığımız şeyin hekimlik tarafı kalmadı. Zaten beğenmeyen çeker gider denmişti , beğenmemekte haklı taraflarımız olduğunun da ispatı bu değişiklik planları.Benim önerim şudur: Sağlık çalışanlarının gelirlerinde döner sermaye payı azaltılsın. pratisyen- asistan 4000, uzman-yardoç-başasistan 6000,doç 8000, prof ve şef 10000 sabit gelir belirlensin.Her hekimin günlük,haftalık, aylık ve yıllık bakabileceği poliklinik hasta sayısı, yatırabileceği hasta sayısı,ameliyat ve diğer girişim ve tetkik süreleri dünya standartlarında belirlensin.Bu parametrelere göre fazladan çalışanlara da maaşın %30 u kadar döner sermayeden ek gelir verilsin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir