Medimagazin logo

Ozon tedavi yasaklandı

Sağlık Bakanlığının bir hekimin dilekçesine verdiği cevap...
Ozon tedavi yasaklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı   : B.10 0THG.0.79.00.07/
Konu : Ozon Tedavisi

Sayın Buhşem,

          İlgi: 10.03.2010 tarih ve 9944 sayılı e- posta iletiniz.

Dr. Nurettin LÜLECİ tarafından gönderilen ve ozon tedavisinin uygulanıp uygulanmayacağı ve bu tedavinin kimler tarafından hangi kurum ya da kuruluşta uygulanabileceğini konu alan e-posta iletiniz Genel Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir.


          Konu hakkında Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden görüş istenilmiş olup alınan cevabi görüşlerde:


 -Kaynaklarda bazı çalışmaların ozon tedavisini bilimsel anlamda desteklediği, ozonun bağışıklık sistemini düzenleyici (immünomodülotör) ve hücresel metobolik aktivatör özelliklerinden dolayı romatoit artrit gibi immün hastalıkların tedavisinde kullanıldığı,


 -Ozonun anti bakteriyel özelliğinden dolayı başta diyabetik ayak olmak üzere enfeksiyon tedavisinde uygulanmasını öneren bilimsel çalışmalar olduğu,


 -Diskopatiler, dejenaratif eklem hastalıkları, diyabetus mellitus ve komlikasyonları, nörodejenaratif hastalıklar ve gastrointestinal hastalıklar gibi bazı hastalıkta kullanıldığı,


 -Ozon tedavisinin etkinliğini, yan etkilerini ve uzun dönem tedavi sonuçlarını ortaya koyan yeterli sayıda ulusal ve uluslar arası akademik çalışma olmadığı,


 -Yapılan çalışmaların az sayıda hasta üzerinde gerçekleştirildiği ve ozon tedavisinin etki mekanizmalarının tam olarak ortaya konamamış bir tedavi yöntemi olduğu belirtilmektedir.
       

Bu bağlamda ozon tedavisinin uygulanmasına yönelik meri mevzuat olmadığından ve tıbbi etkinliği henüz tam olarak ortaya konulmadığından, anılan tedavinin etki mekanizmaları tam olarak ortaya konulana ve ilgili mevzuatı düzenlene kadar özel sağlık kuruluşlarında ozon terapi biriminin açılamayacağı ve tedavinin uygulanamayacağı hususunda;


Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.


                                                                                                    Dr. Murat TÜRKYILMAZ
                                                                                                                   Bakan a.
                                                                                                     Genel Müdür Yardımcısı V.
 

ozon
tedavi
yasaklandı
Yorum (7)
ha
sayın Dr. Murat TÜRKYILMAZ madem yayın yetersiz ve etki mekanizmaları belli değil, fakat etkinliği ortada ozaman maddi olarak destekleyin akademisyenleride eksiklikler tamamlansın. bu aletler patır patır satılırken elinizi taşın altına koyunda bizde yetkililer gereğini yapıyor diyelim; sadece görüş almayın akademisyenlerle birlikte çalışın.
8
Cevapla
ömer buhşem
Ozon terapinin yasaklanması çok ilginç bir görüntüye sebep oldu. Bu işi ciddiyetle ve sağlık kuruluşlarında yapanlar uygulamaları durdururken, merdiven altında yapanlar zaten kaçak yaptıklarından son hız uygulamalara devam ediyorlar. Yani aslında kaçak ve ehliyetsiz çalışanlar ödüllendiriliyor. Zaten kimsenin de yasakları taktığı yok.
10
Cevapla
dr.kımbıl
madem yasak neden takip yok, ortalıkta ankaranın göbeğinde onlarca sözde ozon tedavisi merkezi var, neden hala çalışılmasına göz yumuluyor ,ben biliyorum sağlık bakanlığında çalışıp ayrıca ozon merkezi işleten var. bu nasıl iş. bundan sonra kapatılacakmı, dr muayenehanelerine gösterilen kapatın özeni! onlarada yapılacakmı göreceğiz.
13
Cevapla
mustafa atasoy
Allah (cc)akıl fikir ihsan etsin SGK nın yıllık ilaç harcamasının bu yöntenmler bilimsel bir enstitü kapsamına alınıp uygulanması sağlansa yakşaık /10u rahatlıkla tasarruf edilebilr memleketteki tüm hastaneler bu parayı altyapıya harcasa heryer altın kaplama yeniden yapılabilir.ne diyelim gün olur iki el yana gelir de hakkın huzurunda nasıl hesap verilir kimbilir.
7
Cevapla
MUSTAFA UZUN
Yasaklandığına göre birilerinin kuyruğuna dokundu demekki çok faydalı bir uygulama.O zaman ilaçlar nasıl satılacak.Millet uyanmasın.Yeterli araştırma yokmuş.Yap o zaman.Batıdan yok mu aktar.
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir