Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi'nde oturan Beyler Mutlu, rahatsızlanan çocuğunu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Polikliniği'ne götürdü. Fakat Mutlu'dan hastasını mesai saatleri dışında getirdiği gerekçesiyle 200 lira para istendi. Meblağı fazla bulan Mutlu, yaptığı müracaatta mesai dışı öğretim üyesi muayene ücretinin 200, vizite ücretinin ise 100 lira olduğunu öğrendi. Fiyatları, pek çok özel hastahaneden bile fazla bulan Mutlu, ücretlendirmenin 31 Mart 2009 tarihinde alınan Uludağ Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu kararına dayandırıldığı bilgisine ulaştı.
ÜCRETİ YARGIYA TAŞIDI
Mutlu, avukatı Nazangül Bulut aracılığıyla Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne, bu kurul kararının iptali için dava açtı. Kamu yararı gütmesi gereken Tıp Fakültesi'nin aldığı fiyatın fazla olduğunu belirtmek için Avukat Bulut, Bursa'daki A sınıfı pek çok özel hastaneden fiyatlar aldıklarını belirterek, "Aynı hizmetin 140 ile 66 lira arasında fiyatlandırıldığını gördük. Kararın hukuka aykırı olduğunu belirterek, iptalini istedik" dedi.
KAMU YARARINA AYKIRI
Kamu yararı gözetmesi gereken bir kurumda fiyatların bu kadar yüksek olmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Avukat Bulut, "7 ay süren dava sonunda mahkeme fiyatlandırmayı kamu yararı gözetilmediği ve fahiş bulduğu için iptal etti. Karar kesinleşirse emsal teşkil edecek. Tüm üniversite hastahaneleri, bundan sonra kamu yararını gözetmek zorunda kalacak" diye konuştu.