Medimagazin logo

'Özel sektörde çalışan arkadaşlarımız bize acıyarak bakıyorlar'

Prof. Dr. Osman Cavit Özdoğan, Akademik Akıl'da ‘Sorun doçentlik kriterlerinin değişmesi değil’ başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
'Özel sektörde çalışan arkadaşlarımız bize acıyarak bakıyorlar'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Köşe Yazıları platformu Akademik Akıl'ın bu ayki konusu değişen doçentlik kriterleri...1 Eylül itibariyle başlayan yazılarda Prof. Dr. Osman Cavit Özdoğan, şunları kaleme aldı:

"Geçen gün akademik kurulda taze doçent olmuş, kadro almış, genç arkadaşımın sözleri beni düşünmeye sevk etti. Genç arkadaşımız hüzünlü bir ifadeyle “Özel sektörde çalışan arkadaşlarımız bize acıyarak bakıyorlar, enayi misiniz ne işiniz var üniversitede diyorlar “ dedi.

Bu söz beni yıllar öncesine, yan dal asistanı olarak üst ihtisas yaptığım günlere götürdü. Benim ve üniversitede kalmayı isteyen tüm arkadaşlarımın gözünde doçent olmak, üniversitede bir kadro almak ne kadar muhteşem bir şeydi. Yıllarca kadrosuz veya düşük maaşlı bir kadroda hatta okutman kadrosunda çalışmaya razıydık. 

Uzmanlığımı bitirip üniversitede geçici bir kadro aldıktan sonra sekiz yıl bu kadroda çalıştım, araştırma yaptım, yurt dışına gittim, dersler verdim vs. Bizler için bu fedakarlık değildi, bundan çok mutluyduk, amacımız profesör olup muayenehane açmak ta değildi ki açmadık, amacımız bizler için bir yaşam tarzı olan akademik hayatı dolu dolu yaşamaktı. Bunca yıldan sonra geriye baktığımda hiç de pişmanlık duymuyorum, özel sektörden gelen teklifleri geri çevirdiğim için de hiç pişman değilim, dediğim gibi bizler için bu bir yaşama biçimiydi, öyle de devam etti."

Yazının tamamı için tıklayınız.

prof dr osman cavit ozdogan
docentlik
docentlik kriterleri
Yorum (14)
Göz Dr
son derece doğru ve objektif bir yazı olmuş hocam. özel sektörde akademik ünvanların kullanılmasının önü kesilmedikçe bu sorun katlanarak devam eder. akademik ünvan, o üniversitede geçerli olmalı, kişi o üniversiteden ayrılınca unvan da bırakılmalı.
69
Cevapla
Doc dr
torpilsizlikten parti cemaat adamı olmamaktan. kadro alamadık üniversite den istifa ettik. hoca traşı bırak
1
Cevapla
Dr
3 üniversite de çalıştım işi. hiç bilmeyen sürekli. cemaat parti. peşinden koşan ne kadar. kifayetsiz varsa hızla. prof. bölüm başkanı. olup. i̇şi bilenleri mobingleyip. tek hakim olarak. uzamanların. ürettiğş dönerin en fazlasını. ele geçirdi . profmuş. çık özele yiyosa kazan paranı tutanı.
2
Cevapla
Dr
prof olarak atanırken şu çalışmayı yapmış olmak şeklinde kriter çalışması koyup tek kişinin işaret edilerek atama yapılan. profluklar. torpil işidir liykatsizdir hepsi iptal edilmelidir. ucu. bir yerlere çıkar . bunlar yüzünden. tıp geri gitti
2
Cevapla
ö t
prof kadrosunda çalışıyorum. çocuklarımız bile artık bize enayi ya da yetersiz gözüyle bakıyor. zorunlu ihtiyaçları ertelemekten bıktık. her gün özele çıkmaya daha fazla mecbur bırakılıyorum.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir