Medimagazin logo

Obezite tedavisinde ezber bozan gelişme: Ameliyatsız mide balonunu tanıtıldı

Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS), 2020 yılında Ulusal Sağlık ve Bakım Mükemmelliği Enstitüsü tarafından onaylanan çığır açan bir kilo verme tedavisi olan ameliyatsız mide balonunu tanıttı. Allurion tarafından sağlanan bu yenilikçi prosedür, hastaların bir kapsül yuttuğu 15 dakikalık bir ayakta tedavi seansını içeriyor ve ameliyat, anestezi veya endoskopi olmadan klinik olarak anlamlı kilo kaybına yol açarak obezite ile ilgili sağlık sorunları için umut verici bir çözüm sunuyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Obezite tedavisinde ezber bozan gelişme: Ameliyatsız mide balonunu tanıtıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) tarihi bir adım atarak, sağlık hizmetlerinde önemli bir adım olan ameliyatsız mide balonunu tanıttı.  Ulusal Sağlık ve Bakım Mükemmelliği Enstitüsü tarafından 2020 yılında onaylanan bu çığır açan tedavi, ameliyat, endoskopi veya anestezi gerektirmediğinden, etkili ve minimal invaziv kilo verme çözümleri arayan hastalar için oyunun kurallarını değiştiriyor.

15 dakika süren bir tedavi

Mide boyutunu sınırlamak ve kilo kaybına yardımcı olmak için tasarlanan prosedür, 15 dakikalık hızlı bir ayakta tedavi seansını içeriyor. Hastalar sadece ince bir tüpe bağlı bir kapsülü yutuyor ve daha sonra mideye doğru yerleştirildiği röntgenle teyit ediliyor. Onaylandıktan sonra, balona 550 ml su verilir ve tüp çıkarılmadan önce müteakip bir röntgen filmi ile doğru konumlandırma sağlanır. Dikkat çekici bir şekilde, tedavi dört ay sürmekte ve sonrasında bir valf açılarak balonun boşalmasına ve vücuttan doğal yollarla geçmesine izin vermektedir.

Geleneksel mide balonlarına yutulabilir bir alternatif

Somerset NHS vakıf kuruluşunun bir parçası olan Musgrove Park hastanesi, Kasım 2023'te tedavi gören iki hasta ile öncü prosedüre tanıklık etti. Şubat ayında üç hastanın daha tedavi görmesi planlanıyor. Cihazın arkasındaki şirket olan Allurion, bu dönüştürücü tedavinin kullanılabilirliğini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Geleneksel mide balonlarına yutulabilir bir alternatif olan Allurion balonu, obezite için etkili bir çözüm olarak görülüyor. Önceki çalışmalar, hastaların fazla vücut ağırlıklarının yaklaşık üçte birini verebildiklerini ve obeziteyle ilgili ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele edenlere umut veriyor.

"Hasta dostu bir deneyim"

Somerset NHS vakıf kuruluşunda danışman bariatrik cerrah olarak görev yapan Profesör Richard Welbourn yeni tedaviden duyduğu heyecanı dile getirerek şunları söyledi:

 "NHS için bir ilk olan ve diyet desteği ve bakımı içeren bütünsel bir programın parçası olarak klinik açıdan anlamlı kilo kaybı sunan bu yeni tedaviyi sunabildiğimiz için çok memnunuz." 

Prosedürün 15 dakikalık bir ayakta tedavi süreci olduğunu, endoskopi, hastane yatağı veya anestezi ihtiyacını ortadan kaldırarak daha verimli ve hasta dostu bir deneyim sağladığını vurguladı.

Allurion'un kurucusu ve CEO'su Dr. Shantanu Gaur, NHS ile ortaklık yapmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek şunları söyledi: "Allurion programını sunmak üzere ilk kez NHS ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda bu ortaklığı genişletmeyi ve çok daha fazla NHS hastasına fayda sağlamayı dört gözle bekliyoruz."

Cerrahi olmayan kilo verme tedavilerinde çığır açan bu gelişme, hasta bakımında önemli bir sıçramayı temsil ediyor ve NHS içinde ve potansiyel olarak ötesinde obezite ile mücadele edenler için daha sağlıklı bir gelecek vaat ediyor.

ameliyatsiz mide balonu
nhs
obezite
Yorum (1)
yurdakadim ayaz
böyle saçma bir savunma görmedim: endoskopi veya anestezi gerektirmediğinden diyor ama röntgenle teyit edilerek diyor, bu şekilde de radyasyon almış oluyor. anestezili endoskopi daha daha sağlıklı.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir