Medimagazin logo

Nöbet sonrası araba kazası riskini azaltmak için 20'şer dakikalık kestirmeler öneriliyor

Doktor ve hemşirelerin uzun nöbetleri sonrası sabah aracıyla eve dönerken kaza riski artıyor. Yeni yayımlanan bir bildiri nöbetlerde 20'şer dakikalık kısa kestirmeler öneriyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Nöbet sonrası araba kazası riskini azaltmak için 20'şer dakikalık kestirmeler öneriliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İtalya'nın Milano kentinde devam eden Euroanesthesia kongresinde yorgunluğun doktorlar ve hemşirelerin kendileri üzerindeki potansiyel olarak ölümcül etkileri ve klinik çalışmalarının ve yargılarının kalitesi ve dolayısıyla hasta güvenliği üzerindeki etkisi hakkında bir bildiri sunuldu.

İngiltere'den Anestezist Dr. Nancy Redfern tarafından sunulan bildiride "sağlık hizmetlerinin, güvenlik açısından kritik olan diğer tüm sektörlerde yasaların gerektirdiği gibi resmi risk yönetim sistemlerine sahip olması gerektiği" vurgulanıyor.

Bildiride ayrıca tüm doktor ve hemşirelerin hastaları güvende tutmak (ve işten sonra eve dönüşlerini daha güvenli hale getirmek) için gece nöbetlerinde 20 dakikalık kısa şekerlemelere ihtiyaç duymalarını ve ayrıca hiçbir doktor veya hemşirenin art arda 3 gece nöbetinden fazlasını yapmamasını tavsiye ediliyor.

Dr. Redfern, Anestezi dergisinde yayınlanan daha önce yayınlanan bir araştırmada doktorların ve hemşirelerin yaklaşık yarısının bir gece vardiyasından sonra eve dönerken ya bir kaza yaşadığını ya da kaza riski geçirdiğini hatırlatıyor.

Gerçekten de araştırmalar, 20 saat veya daha uzun süre uyanık kaldıktan sonra araba kullanmanın, kandaki alkol seviyeleri yasal sınırın üzerindeyken araba kullanmak kadar tehlikeli olduğunu göstermişti. 12 saatlik vardiyadan sonra eve giden işçilerin kaza yapma olasılığı 8 saatlik vardiya çalışanlarından iki kat daha fazla olduğu gösterilmişti.

2 veya daha fazla gece kısıtlı uykudan sonra bir 'uyku borcu' oluşmaya başlar ve bundan kurtulmak için en az 2 gece iyi bir uyku gerekir. 16-18 saat uyanık kaldıktan sonra bilişsel işlev bozulur ve bu da sağlık çalışanının hastalar ve meslektaşları ile etkili bir şekilde etkileşim kurma becerisinde bozulmaya neden olur.

Dr. Redfer "Yorgunluk baş gösterdiğinde, tıp ve hemşirelik ekibindeki bizler hastalar ve meslektaşlarımızla daha az empati kuruyoruz, uyanıklık daha değişken hale geliyor ve mantıksal akıl yürütme etkileniyor, örneğin bir hastanın ihtiyaç duyduğu ilaçların doğru dozlarını hesaplamayı zorlaştırıyor. Esnekliği düşünmekte veya hızla değişen acil durumları yönetmeyi zorlaştıran yeni bilgileri akılda tutmakta zorlanıyoruz. Ruh halimiz kötüleşiyor, bu yüzden ekip çalışmamız zarar görüyor." diyor.

Bildiride personel ve hasta güvenliğini iyileştirmeye yönelik nöbetlerde 20 dakikalık kısa kestirmeler hakkında kanıtlar sunuldu.

doktor
nobet
hemsire
saglik hizmeti
kaza riski
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir